Szigetszentmiklóson volt a városháza főzőcsapata

A gyergyószentmiklósiak főztjét kóstolták a legtöbben

Több mint 700 adagnyi tárkonyos rókagomba leves, gombafasírt székelyesen muzsdéjjal és házi kenyérrel, tepertős pogácsa  – a gyergyószentmiklósi önkormányzat főzőcsapata ezzel várta a 7. alkalommal megszervezett szigetszentmiklósi Nemzetközi Gasztronómiai Fesztivál látogatóit.

Makedóniai, németországi, lengyelországi, horvátországi, bolgár, valamint szigetszentmiklósi és környékbeli csapatok mellett, Erdély képviseletében vett részt a városháza főzőcsapata is: a főszakács-csapatkapitány Bíró-Boér Attila, a csapat tagjai pedig Orosz Erzsébet, Bara Viktória, és Bajna Magdolna voltak. Egymás kezére dolgozunk, jól összeszoktunk már, igazi csapatként főzünk – fogalmaznak a főzőcsapat tagjai. Hosszú sorban várták a vendégek, hogy megkóstolhassák az ételt, a gombafasírt meg sem sült még, a leves máris elfogyott. Mintegy 700 adag ételt kiosztottunk. A sátornál vártak a látogatók, hogy megsüljön egy adag kóstoló – jó alkalom volt, hogy addig is egy-két szó erejéig elbeszélgessünk.

Akik megkóstolták, igencsak ízletesnek találták a székelyes finomságokat, érdeklődtek a településről, a környékről; sokan emlegették Mezei Jánost is – jelezték együtt éreznek vele, kitartást kívánnak és bármikor visszavárják Szigetszentmiklósra.

A testvértelepülés gasztrofesztiváljain rendszeresen vesz részt a gyergyószentmiklósi önkormányzat főzőcsapata – nemcsak városunkból visznek egy-egy kis kóstolót, de ízléses, hagyományos dekorációval, jó hangulattal és különleges ízekkel várják az érdeklődőket – nem csoda, hogy minden alkalommal sok-sok dicséretet hoznak haza, városunk jó hírét pedig sok százan viszik a kóstolók nyomán.

Kérem ossza meg ismerőseivel: