Szigorúan tilos a tarlóégetés

Komoly pénzbírsággal büntetik

KÖZÉRDEKŰ FELHÍVÁS

Tekintettel arra, hogy közeledik a betakarítási és területtisztítási idény, az illetékes hatóságok ezúton is felhívják a területtulajdonosok figyelmét a következőkre:

A 2005. évi 195-ös sürgősségi kormányrendelet 94. cikkelye, 1. bekezdés, n. alpont értelmében sem fizikai, sem jogi személyek nem égethetnek tarlót, növényzetet, a környezetvédelmi hatóság jóváhagyása és a helyi Sürgősségi Esetek Felügyelősége előzetes értesítése nélkül.

A területtulajdonosok (birtoklevéllel vagy anélkül) ezen kötelességének elmulasztása kihágásnak minősül és fizikai személyek esetében 3000-6000, jogi személyek esetében 25000-50000 lejes pénzbírságot von maga után.

Hasonlóképpen, a Mezőgazdasági és Fejlesztési Minisztérium, a Környezetvédelmi, Vízügyi és Erdőgazdálkodási Minisztérium, valamint az Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság közösen kiadott, 352/636/54/2015 rendelete értelmében, szigorúan tilos a szántóterületeken lévő tarló és növényzet égetése, valamint a gyepes területek felégetése. Ellenkező esetben a mezőgazdasági szereplők elesnek az állami és/vagy uniós alapokból folyósított támogatástól.

Kérem ossza meg ismerőseivel: