Szilveszter és új évi tánckavalkád az Erdélyi Magyar Televízióban!

2016-ban is fergeteges szilveszteri műsorral köszönti az új évet az Erdélyi Magyar Televízió, illetve az új esztendő első napjaiban is izgalmas programot kínálunk a nézőknek, hiszen január elsején, másodikán és harmadikán három különböző kultúrát képviselő táncelőadást tűzünk műsorra: a Steps Nemzetközi Kortárs Táncfesztivál három teljes előadását elevenítjük fel.

A december 31-én, este 9 órától kezdődő Próbatételek szilveszterében közel négy órán át gondoskodunk arról, hogy a nézők sok-sok nevetéssel, nagyon jó zenével és nagyszerű meghívottak társaságában búcsúztassák 2015-öt, illetve lépjenek át 2016-ba.

Suba Zsuzsi és Barabási Tivadar műsorvezetők vendégei ismert színészek, politikusok, sportolók, újságírók lesznek, akiket különböző izgalmas, sok-sok humorral fűszerezett próbák elé fognak állítani. Gecse Ramóna, Biluska Annamária, Galló Ernő színművészek, Csóti Emese, Tánczos Barna, Borbély László, Frunda György politikusok, Nagy Hunor, Sebestyén Szabolcs, Szép Zoltán sportolók, illetve Kádár-Dombi Katalin, Balázs Hunor és Keresztesi Dávid televíziós, rádiós személyiségek lesznek azok, akiknek igen változatos próbákat kell majd kiállniuk. Kiderítjük, hogyan alakítaná a Casablanca híres zárójelenetét Borbély László és Gecse Ramóna, és utánajárunk annak is, hogy ki hajlítja meg a vasat: a sokszoros testépítő bajnok Nagy Hunor, vagy a kerékpáros Sebestyén Szabolcs, netán a sítájfutó Szép Zoltán. Leteszteljük, mennyire fontosak a részletek Frunda György számára, megnézzük mennyire spontán szakács a Főnix konyha séfje, Balázs Hunor, megvizsgáljuk azt is, hogyan támogatja a nők közéleti jelenlétét Tánczos Barna, és ki a nagyobb dumás, a Paprika Rádió műsorvezetője, Keresztesi Dávid vagy az ETV híradós szerkesztő-műsorvezetője, Kádár-Dombi Katalin. Csupán néhány a próbatételek sorából, amelyek a szilveszteri maratont fogják gazdagítani.

A legjobb zene sem marad ki ebből: Dancs Annamari, Kovács Dalma, Bokor Barna, Szabó Előd és Vizi Imre hozzák nekünk a legnagyobb slágereket. Őket azok a kiváló zenészek kísérik, akiket az ETV nézői az Erdély Broadway című produkciónkból már ismerhetnek: Kovács Norbert, Orosz-Pál Jocó, Szász Csaba, Ovidiu „Chico” Cristian és Gyergyai Szabolcs adják majd a talpalávalót.

A Próbatételek szilveszterében tehát minden benne van, ami a jó hangulathoz kötelező: zene, humor, sok-sok nevetés és játék. A műsort január 1-jén délután 3 órától ismét műsorra tűzzük, január 2-án és 3-án pedig a nap folyamán kisebb részleteket elevenítünk fel a közel négy órás produkcióból.

A világ a tánc színeiben

2016 első napjaiban a tánc világába hívjuk ünnepi utazásra az Erdélyi Magyar Televízió nézőit: január 1-én, 2-án és 3-án este 9 órától három különböző kultúrát képviselő táncelőadást tekinthetnek meg, hiszen a Steps Egyesület és a Kolozsvári Magyar Opera együttműködésében sorra került Steps Nemzetközi Kortárs Táncfesztivál három teljes előadását elevenítjük fel.

Január 1-jén a francia Pyramid Társulat Ballet Bar című produkcióját láthatják. Az előadás cselekménye egy New York-i jazz klubban zajlik, zenéje több stílus egyvelegét képezi. Élettel, hummorral teli, látványos előadással köszöntjük az új évet.

Január 2-án a tánclépések a keleti kultúra irányába vezetnek. A Steps Nemzetközi Kortárs Táncfesztivál színpadáról a Different Loneliness című produkciót hozzuk el nézőinknek. Ennek keretén belül 15 kínai táncos és 9 közép-mongóliai zenész tánc és zene közötti párbeszéde elevenedik meg. A mongol zene különleges kifejezőerővel bír, ez lelki szemeink előtt kelti életre Mongólia tekintélyes terjedelmű rétekkel tarkított vidékeit.

Január 3-ai előadásunkkal, a Correr o fado-val Portugália kulturális örökségét elevenítjük fel. Daniel Cardoso rendezésében a Quorum Ballet Társulat felfedező útra hívja a nézőt Portugália művészetének, történelmének és kultúrájának megismerésére. Az előadás hangulatát a nagy multú fado dalok és azok szövegei határozzák meg, amelyek különféle szerelmi történeteket villantanak fel. A díszlet is a jellegzetes portugál építészetet, művészetet tükrözi. Az előadás legfőbb eleme, szimbóluma a víz, amely egyrészt a fado dalok érzelmi töltetének átélése során ejtett könnycseppeket, másrészt pedig a Portugáliát körülvevő óceánt jelképezi.

Három este, három lenyűgöző előadás a kolozsvári Steps Nemzetközi Kortárs Táncfesztivál színpadáról. A világ a tánc színeiben: január 1-jén, 2-án és 3-án este 9 órától az Erdélyi Magyar Televízióban. Tartsanak velünk!

      Marosvásárhely                          december 28.

Kérem ossza meg ismerőseivel: