Szilveszterkor és január első hetében is enyhe idő lesz országszerte

Havazás nem várható

Szilveszterkor és január első hetében az ország nagy részén az ilyenkor megszokottnál enyhébb idő lesz, havazás nem várható – nyilatkozta pénteken az AGERPRES hírügynökségnek az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) vezérigazgatója.

Elena Mateescu elmondta, a 2023-as év utolsó napja enyhe időt hoz, december 31-én a nappali csúcsértékek 5 és 13 Celsius-fok között változnak. Szilveszter éjszaka az ország nagy részén 0 fok feletti hőmérséklet várható: a nyugati és a délnyugati országrészben 4-5 fok, a tengerparton 6-7 fok, a többi régióban 1-3 fok várható, csak a kelet-erdélyi medencékben hűl le levegő mínusz 4, mínusz 5 fokig.

Havazás sehol nem várható, legfeljebb a hegyekben, 1500 méteres magasság fölött marad meg a hó szilveszterre.

Az új év első napjaiban szintén melegebb lesz az ilyenkor megszokottnál, többnyire 5 fok körüli, de helyenként a 13-14 Celsius-fokot is elérő maximumokkal.

A szakember arról is beszámolt, hogy december 25-én és 26-án megdőlt a napi melegrekord, miután Calafaton, illetve másnap Târgoviştén is 21 fokot mértek. Könnyen előfordulhat, hogy az idei év lesz a legmelegebb a romániai mérések kezdete óta – tette hozzá Elena Mateescu.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: