Színházi világnap a Figuránál

Március 27-én, hétfőn a színházi világnap alkalmából egész napos programmal várja az érdeklődőket a Figura. A nyílt nap egyik legfőbb célja, hogy minden korosztály rendhagyó színházhoz kötődő élményben részesüljön.

A rendezvény első momentumaként 10.00 órától a Figura épületében található YourLivingRoomban reggeli kávéval várunk minden olyan érdeklődőt, aki megismerné közelebbről a színház társulatát, kíváncsi a készülő, vagy műsoron lévő előadások kulisszatitkaira.

Ezt követően 11.00 és 14.00 óra között fél óránként kulisszatúrák indulnak a színház épületében, mely leginkább V-VIII. osztályosoknak ajánlott program. A kulisszatúra egyik érdekessége, hogy a diákok ez alkalomból betekintést nyerhetnek a színház olyan helyiségeibe (jelmeztár, zenekari árok, világosító- és hangosító fülke stb.) is, melyek máskor zárva állnak a színház közönsége előtt. Emellett különböző játékokra is számíthatnak a résztvevők.

A kulisszatúrával párhuzamosan az óvodások és kisiskolások maszk készítésben próbálhatják ki magukat. A papírmaszkokhoz szükséges kellékeket a színház biztosítja.

16.00 órától családi programként is ajánlott a HalVirág Bábszínház Gyilkos-tó legendája című bábjátéka, melyre a színház stúdiótermében kerül sor. A történet a csodaszép Eszter és János, a juhászlegény szerelmét dolgozza fel.  A telhetetlen Rablóvezér a szentmiklósi vásár kifosztásával nem elégszik meg, Esztert is feleségül akarja. A lány könyörgését hallva leomlanak a magas hegyek, sziklabércek és maguk alá temetnek mindent.

A völgy helyén, ahol a kristálytiszta Veres-kő patak csobogott, tó keletkezett, melynek vizéből máig is kiállnak a fenyőerdő maradványai. A környék lakói Gyilkos-tónak nevezték el a tavat. Ha belenézel a tó vizébe Eszter szürkészöld szemei tekintenek vissza szelíden, aki nyári éjszakákon feljön a tó fenekéről, és a parton várja vissza kedvesét. Az előadást játsszák: Borsos Virág, Tamás Boglár és Tamás Gyopár.

arany_legyA bábjátékot nyílt próba követi a Szín-kron csoporttal. A középiskolásokból álló diákszínjátszókör vezetője Kolozsi Borsos Gábor, a Figura társulatának tagja, aki csapatával ezúttal interaktív drámajátékokkal készül a diákszínjátszás iránt érdeklődő fiatalok számára. A 17:00 órától kezdődő nyílt próba helyszíne a színház stúdióterme.

A színházi világnap záróakkordjaként 18:00 órától a Figura Arany-légy című előadásának vetítésére kerül sor a YourLivingRoomban, ami diákoknak és felnőtteknek egyaránt érdekes lehet. A produkció 2012-ben elnyerte a Veszprémben rendezett Tánc Fesztiválja fődíját.

A belépés a színházi világnap valamennyi programjára ingyenes, bővebb információk a 0752-227-011-es telefonszámon.


SZÍNHÁZI VILÁGNAP A FIGURÁNÁL

szinhazi_világnapMÁRCIUS 27., HÉTFŐ


10:00-11:00

KÁVÉ A FIGURÁSOKKAL
Helyszín: YourLivingRoom

11:00-14:00
KULISSZATÚRA (NEM CSAK) V-Vlll. OSZTÁLYOSOKNAK
*A színház épületében előzetes bejelentkezés alapján.

11:00-14:00
MASZK KÉSZÍTÉS ÓVODÁSOKNAK ÉS KISISKOLÁSOKNAK
*A színház előcsarnokában előzetes bejelentkezés alapján.

16:00-16:30
HalVirág Bábszínház:
A GYILKOS-TÓ LEGENDÁJA
Helyszín: stúdióterem

17:00-18:00
NYÍLT PRÓBA A SZÍN-KRON CSOPORTTAL
Helyszín: stúdióterem

18:00
ELŐADÁSVETÍTÉS
Helyszín: YourLivingRoom

* A KULISSZATÚRÁRA és MASZKKÉSZÍTÉSRE március 23-ig, csütörtök déli 12:00 óráig várunk jelentkezőket a 0752-227-011-es telefonszámon.

A BELÉPÉS MINDEN PROGRAMRA INGYENES!

A színház fenntartja a műsorváltoztatás jogát!

Kérem ossza meg ismerőseivel: