Színházon kívül a Figura

5 nap alatt 13 előadás a gyergyóalfalvi közönségnek

Gyergyóalfaluban kezdi a Színházon kívül nevet viselő Gyergyó-medencei turnéját a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház. Szeptember 26. és október 2. között Gyergyóalfaluban, októberben Gyergyócsomafalván, novemberben Gyergyóremetén, decemberben Gyergyóditróban.

5 nap alatt 13 előadást játszik a gyergyóalfalvi közönségnek, kiszolgálva minden korosztály igényeit. A legkisebbeknek a Fellegkuckó című babaszínházi előadást, a kisgyermekeknek, családoknak a Minden egér szereti a sajtot című meseelőadást ajánlják. A Sövér Elek Szakközépiskola diákjai Az ember tragédiája című tantermi előadásból tudhatnak  meg többet Madách művéről. Fiataloknak a nemrég bemutatott Portugál c. kocsmaszínházi darabot az Aurora Bistroban, felnőtteknek a Káosz c. vígjátékot tűzik műsorra a Petőfi Művelődési Központ nagytermében. Aki nosztalgiázni szeretne, elmehet a Botházi Mária novelláiból összeállított Mi… mi vagyunk! | Biorobot 2. című felolvasószínházi előadásra.

A műsorra tűzött előadások mellett szeptember 29-én este 8 órától kocsmakvízre várják az érdeklődőket 3 fős csapatokban az Aurora Bistroban, illetve kulisszatúrára, közönségtalálkozóra hívják a nézőket a szeptember 30-i Káosz című előadás után. Egy közösségi kiállítással is készülnek, amelyet tulajdonképpen a település lakói alakítanak, hoznak létre; ehhez a kiállításhoz várnak régi helyspecifikus fotókat hétfőtől az alfalvi Művelődési Központba vagy digitálisan a pr@figura.ro e-mail címre.


Jegyek elővételben kaphatók a Petőfi Művelődési Központ jegypénztárában vagy előadások előtt a helyszínen. Helyfoglalás és egyéb információk a 0752-227.011-es telefonszámon.


A Színházon kívül nevű turné létrejöttét Hargita Megye Tanácsa támogatta. Külön köszönet a Petőfi Művelődési Központ munkatárainak, a Sövér Elek Szakközépiskola vezetőségének, tanárainak, valamint az Aurora Bistro munkatársainak.


A Figura Stúdió Színház közleménye

Kérem ossza meg ismerőseivel: