Szőcs Tivadar nyilatkozott

A Gyergyó TV-ben, 2016. május 27-én lezajlott választási vitaműsor kapcsán

Kedves barátaim, ismerőseim, tisztelt Gyergyószentmiklósiak!

A Gyergyó TV- ben, 2016 május 27-én lezajlott választási vitaműsor kapcsán a következőket szeretném nyilatkozni:

Bizonyára önök is tudják, hogy a város minden problémája szívügyem volt és úgy cselekedtem az elmúlt 21 év ittlétem, majd a 4 éves mandátumom alatt, hogy bárkinek tudjak elébe állni.

Mandátumom alatt nehéz ügyeket vállaltam be, olyan valós problémákat, amiről még a média sem beszélt szívesen, de látván a lakosság nehézségeit készen álltam felvállalni akár az E-star, vagyis a fűtésszolgáltatás megfizethetetlenségét érintő ár újraszámolását. Ekkor is a hatalom kiszolgáló emberei kígyót-békát mondtak rám, és hibásnak próbáltak beállítani (holott céltudatosan magasan tartják a szolgáltatás árát) sőt mi több, a fűtés ár újraszámolását kérve még telefonos fenyegetéseket is kaptam.

Mindig felvállaltam magam sokkal nehezebb helyzetekben és azok felé fordultam kérdéseimmel, ötleteimmel, javaslataimmal, akik közvetlenül irányították városunkat.

Akkor MOST mi történt? Mégis miért volt ez így? Igen ezek a kérdések nagyon jogosak. Talán bennünk vannak. A víz és csatornarendszer kiépítése közös vállalkozása a városunknak a román fejlesztési ügynökséggel karöltve. Kérdésem ez irányban és nem személyeskedés irányában indult. És hát nem a kérdéssel van a baj.

Hát telefonáltam, újból és újból 6-szor és sikertelenül, mindig kikapcsoltak. Ekkor feltettem magamban a kérdést: Vajon Szőcs Tivadar miatt? Az ismert számokra nem válaszolnak? Mert idegen számról hívva igenis volt válasz és nyílt a kapu.

A hiba? Az idegen identitásra egyből kinyíló kaput le kellet volna zárnom a rákérdezéskor. Ez úgy tűnt, nem fog menni és kikapcsolnak. A kérdésem senkit nem érintett személyesen. Bárki feltehette volna!

A létező összes Péter Istvántól, és minden nézőtől elnézést és megértést kérek a kényszermódszeremért. Sajnálom, de így értem célba. Ugyanakkor a Szabad Emberek Pártjától, a jelölttársaimtól is elnézést kérek, és ezennel felajánlom lemondásomat, rájuk bízva a megítélést.

Felkérem azokat, akik erős vehemenciával törtek személyemre, javaim kigúnyolására is vetemedtek, hogy ők is olvassák el azt az etikai kódexet, amelyet felettvalóik nagy dobpergéssel reklámoztak, hogy etikusabban… De arra is kérem, tartsák meg jó szokásukat és „ítéljék” el a közpénz pazarlását, a „spágát”, az EU-s pénzek hűtlen kezelését, a városközpontot díszítő járdák minőségét és még sorolhatnám. Kérdezzék meg, hogy miért van elrejtve a Szent István tér beruházási költsége, vagy a ravatalozó előtti pergola ára.

Tisztelettel Szőcs Tivadar

Kérem ossza meg ismerőseivel: