Szolidaritás Kupa Borszék ügyéért

Erősödő mozgalom a borszéki, félkész, napi 1000 fő befogadására képes Kezelőközpont befejezéséért. Rendkívüli eseményre hívja a sízni vágyó, „borszéki szívvel” érzőket Borszék üdülőtelep. Sízős-csapatépítéssel ünnepli az összefogást a mozgalomba kapcsolódók szombaton.

Szombaton 10 órai kezdettel a fürdőváros síközpontjában személyes találkozáson, sportolás közben épülhet tovább a borszéki ifjak által március 4-én Facebookon elindított Borszékért – Pentru Borsec! mozgalom.  
Benkes Zsolt alpolgármester jelezte: a térség és Székelyföld fejlődéséért fog össze a város lakossága a fiatalok mozgósítása nyomán, és immár a turisztikai szövetség és több civil szervezet összedolgozik az ügy népszerűsítéséért. Mint elmondta, kupát alapított a közösség a város épülő kezelő- és wellness-központja befejezése célját szorgalmazó mozgalom jelenlegi- és leendő tagjainak találkozásához. Ugyanakkor az eseménnyel a település turistái körében is népszerűsítő munkát szeretnének végezni, hiszen a cél: mielőbb felépüljön a központ, ezáltal a város, a térség- de Hargita megye és az egész Székelyföld turizmusának fellendítése.  Hargita Megye Tanácsa 10 millió-, Borszék város 5 millió lej kölcsönt venne fel, amennyiben a kormányhatározat-módosítást ezt jogilag lehetővé teszi, és ebből kivitelezik a munkálatokat. A „síléceken szolidarizálók”-ra kitűnő hóviszonyok várnak Borszéken. Pályaszolgálat és infó: 0745-837.628
borszekSzolidaritas_kisujsag_cover
Kérem ossza meg ismerőseivel: