Szombat délutánig a régiók többségében csapadékos lesz az idő

A szakemberek jelentős lehűlésre is figyelmeztetnek

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) pénteken kiadott figyelmeztetése szerint szombat délutánig az ország régióinak többségében csapadékra és megerősödő szélre lehet számítani.

A szakemberek szerint péntek délelőtt 10 órától szombat délután 5 óráig az ország minden régiójában előfordulhat csapadék, Munténiában és a Keleti-Kárpátok vidékén helyenként jelentősebb mennyiségben. Itt a leeső csapadék mennyisége elérheti a 10-15, elszigetelten meghaladhatja a 20 litert négyzetméterenként.

Az eső fokozatosan havazásra vált át péntek délutántól a Bánságban, a Partiumban, Máramarosban, Erdélyben és Moldva északi részén, éjszakától kezdődően pedig a többi régióban is. Új hótakaró rakódik le.

A meteorológusok szerint ugyanakkor a szél is országszerte megerősödik, a széllökések sebessége elérheti a 40-50 kilométert óránként. A havat felkavaró szél miatt a látótávolság is csökken.

A szakemberek jelentős lehűlésre is figyelmeztetnek; előbb az ország északi felébe tör be a hideg áramlat, majd a szombati nap folyamán elterjed az egész ország területén.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: