Szombatra misztikus dráma

Képlet (Knowing)

amerikai–angol–ausztrál misztikus dráma (2009), 121 perc

1959-ben egy általános iskola avatóünnepségén az elképzelt jövőt ábrázoló gyerekrajzokkal teli időkapszulát temetnek el. Egy titokzatos, komor kislány azonban rajz helyett véletlenszerűnek tűnő számokkal írja sűrűn tele a papírja mindkét oldalát. Azt állítja, hangok suttognak a fülébe…

Fél évszázaddal később kiemelik a földből az időkapszulát, és az iskola diákjai között szétosztják a benne talált rajzokat. A furcsa kislány rejtélyes üzenete Caleb Koestlerhez (Chandler Canterbury) kerül, akit anyja halála után egyedül nevel asztrofizikus apja, John (Nicolas Cage). Bár a tudós világnézete szerint az univerzum keletkezése ugyanúgy a véletlen műve, mint a benne történő események, felfedezi, hogy a kislány által leírt számok az utóbbi ötven év összes katasztrófájának időpontjai, a bekövetkezés helyének koordinátái, és a halálos áldozatok száma. John arra is rájön, hogy további három, még meg nem történt szerencsétlenség is szerepel az üzenetben, melyek közül az utolsó egy világméretű csapás lesz.

John megpróbálja értesíteni a hatóságokat, ám süket fülekre talál, ahogy eleinte az üzenetet író egykori kislány felnőtt lányánál (Rose Byrne) is. Később azonban az ő közreműködésével próbálja felvenni a harcot az egyre fogyó idő ellen, hogy az emberiség elkerülje a közeledő katasztrófát.

Március 5., szombat, 19:25 óra – cool_logo – Cool TV

port.hu

Kérem ossza meg ismerőseivel: