Sztrájk a teljes munkanap folyamán a közigazgatásban!

Kedden, július 12-én folytatódik a tiltakozó megmozdulás

Az egy órás figyelmeztető sztrájk eredménytelensége miatt, kedden, július 12-én folytatódik a közigazgatásban dolgozók tiltakozó megmozdulása, ezúttal a teljes munkanap folyamán – az alkalmazottak a hivatalokban tartózkodnak majd, feladatteljesítés azonban nem lesz. A sztrájkban a Gyergyószentmiklós önkormányzatának dolgozóit tömörítő Havasi gyopár szakszervezet tagjai is részt vesznek.
A tisztelt lakók és partnereink figyelmét felhívjuk, hogy hivatali ügyintézésükben számítsanak arra – kedden sem telefon-, sem ügyfélkapcsolat, sem elektronikus levelezési szolgáltatás nem lesz, keddi dátummal nem iktatnak dokumentumokat. A kellemetlenségért ezúton is elnézést kérünk.

Reményeink szerint az országos kezdeményezés a bérezési és javadalmazási rendszer egységesítését és következetessé tételét eredményezi.


A Közigazgatási Szakszervezetek Szövetsége (FNSA) azért döntött a munkakonfliktus elindításáról, mert a helyi és megyei önkormányzatok alkalmazottainak fizetése jelentősen alulmarad a nemrégiben helyenként 70 százalékos béremelésben részesült központi közigazgatási alkalmazottakéval szemben. Az FNSA elnöke, Valer Suciu elmondása szerint, ha a július 12-i egynapos általános sztrájk sem vezet eredményekhez, akkor július 19-étől meghatározatlan időre beszüntetik a munkát. Az FNSA követelései között van a helyi közigazgatásban dolgozók számára az étkezési utalványok biztosítása, ahol a költségvetési források ezt lehetővé teszik, a vakációs utalványok megadása, illetve a köztisztviselők és a szerződött személyzet 25 százalékos béremelése.


A linkre kattintva olvasható a Közigazgatási Szakszervezetek Szövetségének (FNSA) közleménye:
sztrajk2

Kérem ossza meg ismerőseivel: