Szülői beleegyezéssel részesülnek majd egészségügyi oktatásban a tanulók

Döntő fórumként fogadta el a képviselőház a tervezetet

A szülők vagy törvényes gyámok írásos beleegyezésével fognak ‘életre felkészítő oktatásban’, többek közt a nemi betegségeket és a kiskorúak teherbeesését megakadályozó egészségügyi nevelésben részesülnek az iskolások – döntött szerdán a képviselőház.

A 2004/272-es gyermekjogvédelmi törvényt módosító jogszabályt 269 támogató és 3 ellenszavazattal, 35 tartózkodás mellett fogadta el döntő fórumként a képviselőház.

A törvény eredeti formájában azt írta elő, hogy az iskolákban legalább szemeszterenként egy alkalommal részesüljenek ‘életre felkészítő’ oktatásban (többek közt szexuális nevelésben) a tanulók. A PSD és a PNL több törvényhozója javaslatára a jogszabályt úgy módosították, hogy az iskolákban a szülők vagy gyámok írásos beleegyezésével fognak ‘életre felkészítő rendszeres oktatásban’ részesülni a diákok.

Az életre felkészítő oktatás többek közt egészségügyi oktatást jelent, amelynek célja megakadályozni a nemi betegségek terjedését, illetve a kiskorú lányok teherbeesését – olvasható az elfogadott tervezetben.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: