Táborban készültek a Jövő fiataljai

Az ifik számára októberben rajtol az idény

Edzőtáborban készültek a Jövő FC 2004-2005-ös korosztályú labdarúgói a hamarosan rajtoló új idényre. Az ifik számára nem újdonság a táborozás, az elmúlt években a Gyilkostónál töltöttek egy-egy hetet, idén pedig a borzonti Dorka Panzió adott otthont az alapozásnak.

Öt napot töltöttek a fiatalok az idei Jövős táborban, ahol napi három edzésen dolgoztak egy igazán felkészült csapat „összegyúrásán” a Jövő FC 13-14 éves korosztályából. A kora reggeli száraz edzésen a szaladás, valamint fizikai alapozás kapta a hangsúlyt, majd délelőtt és késő délután a Berecz Norbert és Rokaly Attila edzők, valamint Portik Csaba kapusedző által összeállított labdás edzéseken gyakorolhatták az ifjak a labdarúgás legfontosabb elemeit.

A 17 résztvevő gyermek számára igencsak fontos a Hargita Megye Tanácsa által támogatott edzőtábor, ugyanis, ahogy az már az előző években is bebizonyosodott, jó eredményekhez vezethet az ilyen jellegű felkészülési forma. Ahogy azt Berecz Norbert edző elmondta, a legjobb dolog, hogy ez alatt az idő alatt nem vonja el a gyerekek figyelmét a hétköznapok egyéb teendője, a televízió, a számítógép, egy héten át kizárólag a labdarúgással foglalkozhatnak a nap minden szakában.

Az ifik számára októberben rajtol az idény, a Román Labdarúgó Szövetség által kezdeményezett országos bajnokságba való jutás a cél. A verseny megyei szakaszában a székelyudvarhelyi korosztályos csapattal mérkőznek a gyergyóiak, és amennyiben sikerül nyerni, egy újabb megyebeli csapat lesz az ellenfél, ezt követően az úgynevezett elit bajnokságban mérkőzhetnek az ország legjobbjaival.

Az edzőtábor záróakkordjaként, egy edzőmeccsen gyakorolhatták élesben az egy héten át tanultakat a fiúk, pénteken délután a Maroshévízi Pro Mureșul együttese volt a gyergyószentmiklósiak vendége.

Kérem ossza meg ismerőseivel: