Táncház az öreg zenészekért

Október 24-én, hétfőn este hét órától a Szilágyi vendéglőben

2014-ben Gyimesben, az Erdélyi Táncházzenészek Találkozóján fogalmazódott meg az, hogy segíteni kellene azokon az idős zenészeken – valamennyiünk mesterein – akik elesettségük, betegségük folytán nem tudnak muzsikálást vállalni, eképp az öregeinknek néha a mindennapi kenyér előteremtése is gond.
2015-ben a fenti mottót egy brácsaforma kartondobozra nyomtattuk és táncházakban gyűjtést szerveztünk. Az adományokból a rászorultaknak élelmet vettünk, orvosi ellátásukat támogattuk.
Az idei találkozón eldöntöttük, hogy ez év október utolsó hetében Erdély több városában táncházakat tartunk, és az ebből származó bevételt e szíves célra fordítjuk.
Az erdélyi táncházzenészek

Gyergyószentmiklóson október 24-én, hétfőn este hét órától a Szilágyi vendéglőben muzsikálnak a Palló, a Cika és a Katorzsa zenekarok.

A gyergyószentmiklósi esemény szervezője a Porozó Táncklub, partnerségben a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központtal és a gyergyói születésű Molnár Szabolccsal, az Erdélyi Táncházzenészek Találkozójának megálmodójával, vezetőjével.

További helyszínek:
október 21.: Szamosújvár – Téka;
október 24.: Marosvásárhely – Jazz&Blues Club, Csíkszereda – Színház;
október 25.: Kolozsvár – Heltai;
október 27.: Székelyudvarhely – Néptáncműhely próbaterem;
október 28.: Sepsiszentgyörgy – Színház;
október 29.: Nagyvárad – Szigligeti Stúdió;
október 29.: Dés – Magyar Ház.

Kérem ossza meg ismerőseivel: