Tangóesttel indul a Zenei Évad Gyergyóremetén

Október 30-án, vasárnap 18:00 órakor a Balás Gábor Művelődési Házban

tangoestKoszorús Krisztina – „Koszika” – Ének. Népzenész család legfrisebb hajtásaként, kisgyerek kora óta csak a zene érdekli. Papíron ugyan hegedűs és a kolozsvári Zeneakadémia 2011-es kiadását erősíti, de lélekben énekes. 2006 óta foglalkozik könnyű-, könnyebb- és annyira nem könnyű-zenével. Énekelt már Portugáliában, Szlovákiában, a budapesti Országházban, a MüPában, neves nemzetközi fesztiválokon és televíziócsatornákon is láthattuk már. 2011 óta második zenekara élén láthatjuk, és emellett számos projekt meghívottja, amelyek műfajilag mind igen különbözőek. Kíváncsisága folyamatosan újabb és újabb műfajok felé hajtja, most leginkább a jazz és a latin zene érdekli.

A Tiberius vonósnégyes 1994-ben alakult, és először Devich Sándor figyelt fel az együttesre.Rengeteg külföldi mesterkurzuson vettek részt ösztöndíjasként, legtöbbször az Amadeus, Bartók és a Chilingirian Vonósnégyes tanítványaiként. 2007-ben elvégzik a Holland Vonósnégyes Akadémiát is, és 2004-ben Ausztriában, a bécsi klasszikusok legjobb előadásáért Erste Wiener Klassik Preis-el tüntették ki. Idén tízedjére rendezi meg a kvartett a „Tiberius” Nemzetközi Kamarazene Fesztivált, mely egyedülálló kelet-Európában.

Bordos Nagy Kinga – Zongorista. 1986-ban Marosvásárhelyen született. Zongorázni Szőnyi Márta tanárnőtől tanul a Művészeti Líceumban, majd a Gheorghe Dima Zeneakadémián Adriana Beratól. 2011-ben mesteri diplomát szerez zongora szakon, de közben számos más tanártól tanul: Alexander Müllenbach(Salzburg), Rohmann Imre (Bartók Szeminárium), Bogányi Gergely, Alexander Strukov, Király Csaba, Pier Narcisso (Olaszország) és Gulyás Márta (Spanyolország). Több versenyen vett részt, ahol különböző díjakban részesült: „Piano Duo”, 2011 országos verseny, 2000 és 2001 Târgovişte, 2004 Marosvásárhely. 2013 ban a Communitas Alapítvány ösztöndíjasa és jelenleg a Művészeti Líceum zongoratanára.

A zenészcsaládból származó Kostyák Márton – Nagybőgő. Zenei tanulmányait zongorával kezdte hat éves korában, majd csellóval folytatta.A nagybőgő szakra tíz éves korában tért át a kolozsvári zenelíceumban, ahol Nicolae Popa és Pîrvu Beniamin a tanárai. A kolozsvári George Dima Zeneakadémián 2006-ban diplomavizsgázik. 2003-2007 között a marosvásárhelyi Állami Filharmónia tagja, ebben az időszakban rendszeresen fellép bel- és külföldön a Csíki Kamarazenekarral, valamint a kolozsvári Transilvanica ifjúsági zenekarral. 2005-től a Tiberius vonósnégyessel együttműködve több ízben koncertezik az országban is, de népzene és táncház muzsikát is játszik.

Kérem ossza meg ismerőseivel: