Tanügyminiszter: Az országos vizsgák anyagát a valósághoz kell igazítani

Az anyagpótló órák alatt el lehet mélyíteni a korábban leadott anyagot

Az országos vizsgák anyagát a valósághoz kell igazítani – jelentette ki hétfőn a tanügyminiszter.

Sorin Cîmpeanu hozzátette: ahhoz, hogy a valós helyzetet felmérjék, egy sor tesztet fognak íratni, hogy ezek eredményét vegyék figyelembe, amikor kijelölik az országos vizsgák anyagát és kidolgozzák a vizsgák tételsorát.

Megjegyezte: a diákoknak ‘időben ismerniük kell’, hogy milyen anyagból vizsgáznak.

“Semmi esetre sem lehet egy elveszett generációnk. Ez elfogadhatatlan. Ugyanakkor annak sincs értelme, hogy ne vegyük tudomásul, hogy ez a járvány nemcsak Romániában, hanem más európai államokban is, és nem csak az oktatási rendszerben okozott nagy veszteségeket. (…) Elveszett generáció semmilyen formában nem lehet. (…) Az oktatási minisztérium vállalja az iskolai helyzet lezárásának felelősségét, és vállalja az országos vizsgák megszervezését” – szögezte le Cîmpeanu.


S. Cîmpeanu: Az anyagpótló órák alatt el lehet mélyíteni a korábban leadott anyagot

Az anyagpótló órák alatt el lehet mélyíteni a korábban leadott anyagot – jelentette ki hétfőn a tanügyminiszter.

Sorin Cîmpeanu hozzátette: a plusz órákat tartó pedagógusok plusz pénzt kapnak.

Az anyagot ‘elmélyítő’ órákra azoknak a diákoknak is szüksége lehet, akik a teljes anyagot felvették az online oktatás ideje alatt – vélekedett a tárcavezető.

Az anyagpótló órák a diákok fizikai jelenlétét feltételezik az iskolában – mondta Cîmpeanu, és kifejtette: a sárga és piros övezethez tartozó megyékben ezt úgy oldják meg, hogy csak az osztályok egyik része megy iskolába.

A miniszter azt javasolja, hogy 16 héten keresztül, heti öt óra anyagpótló és/vagy tudáselmélyítő órát tartsanak. Az elképzelés szerint nem kell minden tanulónak, az összes órán részt vennie – a vonatkozó döntést a tanár hozza meg miután konzultált a szülőkkel.


S. Cîmpeanu: Nyolcvanezer tanügyi alkalmazott jelentkezett oltásra

Nyolcvanezer tanügyi alkalmazott jelentkezett koronavírus elleni oltásra – jelentette be hétfőn a tanügyminiszter.

Sorin Cîmpeanu hozzátette: hatezer pedagógus már meg is kapta az oltás első dózisát.

A tárcavezető szerint február 8-áig ‘módszeresen előnyben részesítik’ a tanárokat – anélkül, hogy felrúgnák a korábban összeállított programot.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: