Tanulmányút tájházas szakembereknek

Gyergyóremetén szerveznek szakmai találkozót

Tizenkettedik éve, hogy a megyénkbeli tájházvezetők, néprajzi gyűjtemények kezelői számára szervez szakmai találkozót a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont. Október 12-én, pénteken a Tájházak és néprajzi gyűjtemények szerepe Hargita megyében elnevezésű szakmai tanulmányúton a gyergyóremetei tájházat látogatják meg a szakemberek, Laczkó-Szentmiklósi Endre, a tájház gondnokának kalauzolásával.  

gyremete tajhaz1

A nap során megtekintik a Gyergyóremetéhez tartozó Eszenyőben Góga Rozália gyapjúványolóját és vízimalmát is. Ez alkalommal a Balás Gábor Művelődési Házban levetítik Fábián Kornélia Hargita megye tájházai (3) című 2017-ben készült dokumentumfilmjét, mely az énlaki gyűjteményt, a kászonaltízi Székely Tájmúzeumot, a székelyszenterzsébeti és székelyvarsági tájházakat mutatja be.  A rendezvény Vinkler Aurélia Aranka hímző népi iparművész Háromszéki varrottasok és hímzések a népművészet világában című népművészeti kiállításának megtekintésével zárul a csutakfalvi Svájci Ház rendezvénycsűrében.

A rendezvény szervezői: a Hargita Megye Tanácsa által fenntartott Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, partnerek: Gyergyóremete község Polgármesteri Hivatala, Balás Gábor Művelődési Ház, Csutakfalváért Egyesület, támogató: Communitas Alapítvány.

Kérem ossza meg ismerőseivel: