Tanulmányútra várják a diákokat

Szeptember 27-ig lehet jelentkezni

Hargita Megye Tanácsa a 2018-as évet az Ifjúság Évének nyilvánította, ennek jegyében idén még több rendezvényünk és programunk szól a fiatalok, diákok részére.

Tavaly Csíkszeredában, Bukarestben és Brüsszelben is népszerűsítették a hagyományos és helyi termékeket, valamint a Székely termék mozgalmat az első alkalommal megrendezett román élelmiszertermékek nemzeti napja alkalmából, október 10-én. A 2017 júliusában megjelent 168-as törvény október 10-ét a román élelmiszertermékek nemzeti napjává nyilvánította.

Ennek jegyében október 15.-én valamint 16.-án az érdeklődőknek – diákoknak és felnőtteknek egyaránt – szeretnénk lehetőséget teremteni a csíkszentdomokosi vadászati kiállítás meglátogatására: itt vaddisznó, vadmacska, hiúz, szarvas, őz, farkas, róka, medve-trófeákat csodálhatnak meg, de igény szerint rövid, érdekes bemutatókat is hallhatnak: Demeter László a felcsíki természetes élővilágról, Fekete Örs, Hargita Megye Tanácsa Hegyimentő Közszolgálatának vezetője a biztonságos hegyi túrázásról, és Szász Hunor dietetikus az egészséges táplálkozásról tart előadást.

A látogatás során elsajátíthatják a természetjárás alapvető szabályait, megérthetik a környezetbarát viselkedés fontosságát, ritka növény- és állatfajokkal ismerkedhetnek és láthatják a falvak népi emlékeit.

Bővebb információk és a jelentkezési lap elérhető Hargita Megye Tanácsa honlapján:

http://hargitamegye.ro/hirek/minden-korosztalyt-var-a-vadaszati-kiallitas-csikszentdomokoson.html

Kérem ossza meg ismerőseivel: