Tartalmas gyermeknapi program Gyergyószentmiklóson

Gyermeknap, csodanap

A Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ partnerei bevonásával piciknek, kicsiknek és kiskamaszoknak szóló tartalmas gyermeknapi programot állított össze.

Huszadik alkalommal szervezzük meg a Gyermeknapi Versmondók Találkozóját az ovisoknak és kisiskolásoknak. A május 28-án, hétfőn délelőtt zajló jubileumi találkozó témája ezúttal a madár. A korábbi évek hagyománya szerint háromtagú szakmai zsűri értékeli, de nem rangsorolja a találkozón szavaló gyerekeket.

Június 1-jén a művelődési ház melletti parkban számos kézműves foglalkozással, ügyességi vetélkedőkkel várjuk a gyerekeket. Ezúttal igyekszünk egy mese köré építeni rendezvényünket. A bátrabbak szerencsét próbálhatnak, s ha sikerrel veszik az akadályokat, udvarhölgyek, lovagok lehetnek ezen a napon.

Miklós Attila tornatanár irányításával ismét megméretnek a kisiskolás diákok a Hétpróbás összecsapáson. Nem marad el a futóbicikli, bicikli-, roller, görkorcsolya, gördeszka és futóverseny sem. Ahogyan azt már előző évekből megszokhatták, a Szirénázó szupercsapat is jelen lesz a parkban.

Foghegyező címmel a Székely fogászat hirdetett gyereknapi programot.


Program

Május 28., hétfő

10:00–11:00 XX. Gyermeknapi Versmondók Találkozója – óvodásoknak, művelődési ház színházterme
12:00–13:00 XX. Gyermeknapi Versmondók Találkozója – kisiskolásoknak, művelődési ház színházterme

Május 29., kedd

10:00–12:00 Cseperedő 2–3 éveseknek: mozgásos ének és mondóka, körjátékok, akadály- és taposópálya, tematikus kézműves foglalkozás, Gyulafehérvári Caritas-Korai Nevelő és Fejlesztő Központ (Márton Áron utca 22. szám)

12:00 Babamasszázs3–6 hónapos babáknak (babaolajat és babaplédet hozni kell), Gyulafehérvári Caritas-Korai Nevelő és Fejlesztő Központ (Márton Áron utca 22. szám)

Május 30., szerda

12:00–14:00 Cseperedő 10–12 hónapos babáknak: babatorna és lufibohóc készítése, Gyulafehérvári Caritas-Korai Nevelő és Fejlesztő Központ (Márton Áron utca 22. szám)

 

Május 31, csütörtök

10:00–12:00 Cseperedő 1,5–2 éves kisgyerekeknek: mozgásos ének és mondóka, körjátékok, akadály- és taposópálya, tematikus kézműves foglalkozás, Gyulafehérvári Caritas-Korai Nevelő és Fejlesztő Központ (Márton Áron utca 22. szám)
12:00–13:00 Cseperedő12–18 hónapos babáknak, mozgásos ének és mondóka, Caritas-Korai Nevelő és Fejlesztő Központ (Márton Áron utca 22. szám)

Június 1., péntek

11:00–17:00 Meseudvar, kézműves foglalkozások és játékok, művelődési ház melletti park
11:00–14:00 Hétpróbás összecsapás ügyességi vetélkedő, művelődési ház melletti park
11:00–15:00 Foghegyező, A Székely fogászat gyermeknapi programja, Virág negyed 43/E/2

foghegyzo
11:00–17:00 Szerencsepróba ügyességi vetélkedő, művelődési ház melletti park
13:30 Brill Dance táncstúdió produkciója,művelődési ház előtti parkoló
14:00–15:00 Sportvetélkedők: futóbicikli, bicikli-, roller, görkorcsolya, gördeszka és futóverseny (nevezni a helyszínen lehet 10 óra 30 perctől), művelődési ház előtti parkoló

gyermeknap1
17:00 A legkisebb boszorkány, A Figura Stúdió Színház mesejátéka, művelődési ház színházterme

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk! (Kedvezőtlen időjárás esetén a sportvetélkedők elmaradnak, a Hétpróbás összecsapás ügyességi vetélkedőt a Sportiskola tornatermében, a kézműves foglalkozásokat a művelődési házban tartjuk.)


Szervezők: Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város, Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ

Partnereink: Baranta Egyesület, Brill Dance táncstúdió, Fenyőmag gyermekfoglalkoztató központ, Fészek Gyergyói Édesanyák Egyesülete, Figura Stúdió Színház, Foto Mata, Gránátalma Egyesület, Gyergyószentmiklósi Mentőszolgálat, Gyergyószentmiklósi Rendőrség, Gyergyószentmiklósi Tűzoltóság, Gyulafehérvári Caritas-Korai Nevelő és Fejlesztő Központ, Kolping Család Egyesület, Székely fogászat

Támogatók: Hargita Megye Tanácsa, Communitas Alapítvány, Amigo&Intercost, Ora International, Tarka Barka Turkáló, Gyulafehérvári Caritas,  Karakter S, Máthé Endre Gumiszervíz, Makó Virágüzlet

Médiapartnerek: Gyergyói Hírlap, Székelyhon.ro, Kelet Info Media Group, Hargita Népe, Gyergyó TV, Marosvásárhelyi Rádió, Gyergyói Kisújság, Korabeli Erdély, morfondir.ro


GYERMEKNAP_2018_kisebb

Kérem ossza meg ismerőseivel: