Tatárdombi megemlékezés és tanévnyitó ünnepség

Augusztus 31-én, szombaton

Minden évben, az iskolakezdést megelőzően kerül sor a gyergyószárhegyi Tatárdombnál arra a közös imádkozásra, ahol a gyerekek számára a közelgő tanévhez Böjte Csaba testvér kér megerősítést. Ugyanakkor ez az alkalom az, amikor a gyergyószéki székelyek megemlékeznek őseik hősiességéről, amely 1658. szeptemberében a Moldva felől betörő, tízszeres túlerőben lévő ellenség legyőzéséhez vezetett.
Az ünnepségre idén augusztus 31-én, szombaton kerül sor, és ezúttal egy újabb, jövőbe mutató eseménnyel gazdagodik a program.

„Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé.” – ez a Böjte Csaba testvér által megfogalmazott gondolat a mottója az idei tatárdombi ünnepségnek.


Program

10.00: Gyalogos zarándoklat Gyergyóditróból a Tatárdombra
11.00: Ünnepi szentmise, amelynek fényét a Role együttes zenés szolgálata emeli
12.00: Ünnepi beszédek, koszorúzás az emlékműnél
12.30: Ebéd – a Kapuvári Férfi Dalkör énekel
13.30: A tatárdombi csata jelenete a szárhegyi-tatárdombi lovarda lovasainak részvételével
14.00: Sportdélután
14.00: Közönségtalálkozó Erdei Zsolttal, ökölvívó világbajnokkal
14.30: Közös bokszedzés Erdei Zsolt vezetésével, amelybe bárki bekapcsolódhat
15.00: Tatárdomb Kupa – Ökölvívó torna
17.00: Tatárdomb Kupa – Labdarúgó torna
19.15: Zene – Közös éneklés a Full Screen és Rafters együttesek tagjaival
21.00: Tábortűz

Szervezők:
Dévai Szent Ferenc Alapítvány, Gyergyószárhegy Önkormányzata, Kájoni János Gyermekvédelmi Központ, Madárfészek–Godako Ökölvívó Akadémia.

Az esemény támogatói:
Anda Panzió, Bauer Hochei, Berekméri Dalma és egyesülete, Csanádapácai csapat, Darvas Csaba, Enger, Figura Stúdió Színház, Fresh Chicken étterem, Full Screen együttes, Gyergyószárhegy Önkéntes Tűzoltó Csapata, Hurom Buda, Kapuvári csapat, Muskátli vendéglő, Plasmatherm, Rafters együttes, Securitech, Székely Falat, Transport Csata Levente, Vad Lukács.

Kérem ossza meg ismerőseivel: