Tavaszi áldozat – Kezdődik a VI. d a n c e . m o v e m e n t . t h e a t e r

Május 18-án, szerdán este 7 órától az M Studio Tavaszi áldozat című előadásával startol a dance.movement.theater. Szeretettel várnak mindenkit!

A tavaszi áldozat Igor Sztravinszkij szerint egy olyan zenei-koreografikus mű, amely a tavasz misztériumának és kreatív erejének gondolatába burkolózott pogány Oroszországot mutatja be. Az oroszok pogány rituáléja után áldozatként kiválasztásra kerül egy fiatal lány, aki a halálba táncolja magát. Az idők során számos koreográfusnak jelentett próbakövet a manapság már idegennek ható mű.

Az M Studio előadásában a rendező-koreográfus Andrea Gavriliu a kortárs tánc nyelvén fogalmazza újra az eredetileg klasszikus balettre írt zeneművet. Ezáltal kívánja közelebb hozni a zenetörténet e korszakalkotó művét a mai kor emberéhez.

tavaszi4

A fesztivál előadásaira a jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lejbe kerül. Fesztiválbérlet (érvényes minden előadásra): 100 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 60 lej. Jegyek válthatók a Figura jegyirodájában. Tel.: 0752-227-751; e-mail: org@figura.ro.


tavaszi3

Szereplők:
Polgár Emília, Gáll Katalin, Nagy Eszter, Orbán Levente,
Bajkó László, Szekrényes László, Veres Nagy Attila

Rendező, koreográfus: Andrea Gavriliu
Díszlet: Alexandru Petre, Lea Rasovszky
Jelmez: Riri Coco

Kérem ossza meg ismerőseivel: