Tavaszi nagytakarítás Gyergyószentmiklóson

Legyen tiszta és virágos!

2019. március 25-én, hétfőn indul az idei évben a tavaszi nagytakarítás városunkban, a földutak és mellékutak javításával, hengerelésével, a közterek megtisztításának folytatásával, további tavaszi virágok kiültetésével.

A zöldhulladék elszállítása Gyergyószentmiklóson a kertes házakból április 8-tól kezdődik és egy hétig fog tartani. A száraz faleveleket, gyomnövényeket, ágakat, nyesedéket a háztartási szemét elszállításának programja szerint szállítja el a szemétszállító szakcég. Kérjük a lakókat, hogy a faleveleket, gyomnövényeket átlátszó szemetes zsákokba, míg a száraz ágakat, nyesedéket külön halomba, összekötözve, egyben felmarkolható állapotba tegyék ki a kapuk elé – ugyanis ezeket ledarálásra és fűtőanyag készítésre fogják elszállítani, felhasználni. Ugyanakkor felhívjuk mindenki figyelmét arra is, hogy a bontásból származó törmeléket, régi háztartási gépeket és bútorzatot ne tegyenek ki, ezeket nem fogják elszállítani a tavaszi zöldhulladékokkal.
A faleveleket a szemétszállító cég, a faágakat, nyesedéket az önkormányzat mellékgazdasága szállítja el.

A nagytakarítás részeként a hónap végén a lakókkal közösen megtisztítjuk a lakónegyedeket is, de ezen kívül sor kerül további kátyúzásokra, bozótvágásokra, fametszésekre, virágültetésre, amelyekről a későbbiekben tájékoztatjuk a lakóközösséget.

Örömteli kertészkedést és tavaszi nagytakarítást kívánunk mindenkinek!

Kérem ossza meg ismerőseivel: