Tavaszi programokkal készül a színház

Márciusban Kolozsi Borsos Gábor kerül a Figura fókuszába, borkóstolóval és egy izgalmas szakmaváltással várja az érdeklődőket. A nemzetközi nőnapra való tekintettel a Tóték előadással készül a Figura, amelyre ingyenesen várja a hölgy nézőket.

A Színész házon kívül nevű program folytatódik, a tavasz hírnöke Kolozsi Borsos Gábor, aki 1986-ban született Székelyudvarhelyen. Szüleit a Székelyudvarhelyi Népszínház színpadán láthatta az udvarhelyi közönség, azonban alkalmanként technikusi, illetve súgói feladatokat is elláttak. Ennek köszönhetően Gábornak nem volt ismeretlen a színház világa, sőt gyermekként szüleivel közösen is színpadra lépett.

2004-ben felvételizett a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemre, négy évvel később, 2008-ban került ki színészként. Még abban az évben szerződött a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházhoz, ahol elsőként a 3 tánc Beckettre című előadásban játszott. A Szín-kron, korábban Maszkitó diákszínjátszó csoport vezetője, ahol eddig közel 100 színészkedni vágyó diákot foglalkoztatott.

Gábor nyílt programmal készül a borkedvelők számára, március 14-én délután 5 órai kezdettel Gáborkóstolót tart a színház stúdiótermében. A kóstoló italkínálatát Daczó Zoltán helyi vállalkozó Borpontja biztosítja, a belépő 15 lejbe kerül. A Figura színészének március 22-én lehetősége lesz kipróbálni magát egy másik szakterületen, ami a munkahelyváltás előtti napokig titok lesz mind az ő, mind a közönség számára.

Március 8-án, a nemzetközi nőnap alkalmából 19 órától Örkény tragikomédiáját, a Tótékat láthatják a nagyszínpadon Florin Vidamski rendezésében. Az előadásra hölgyek számára ingyenes a belépés. „A Tóték… a magam szándéka szerint a kiszolgáltatottak tragikomédiája. Kölcsönös függőségben élünk, egy személyben vagyunk zsarnokok és áldozatok. Hitem szerint az Őrnagy és a Tűzoltóparancsnok valójában egy személy. Ahhoz persze, hogy ebből drámai mű lehessen, össze kellett szikráztatni a benne rejlő pólusokat… A mű azt kérdezi, hogy véges-e vagy végtelen az elnyomottak tűrőképessége, és azt válaszolja: van ennek is végpontja, amelyen túl béketűrésünk elfogy, és föllázadunk.” (Örkény István)

Kérem ossza meg ismerőseivel: