Távhőszolgáltatás

Aktuális helyzetállás

Kedden, a délelőtti órákban tárgyaltak a felek a gyergyószentmiklósi távhőszolgáltatás témájában, a január 8-i ítélőtáblán meghozott jogerős döntést illetően. Az önkormányzathoz tegnap, hétfőn a kora esti órákban érkezett a szolgáltató közleménye, miszerint az E-Star vezetősége úgy döntött, hogy a szolgáltatás biztosítását január 15-ig vállalják. Erről és a szolgáltatás folytonosságának részleteiről egyeztetett Nagy Zoltán polgármesteri teendőkkel megbízott alpolgármester és az E-Star helyi vezetője, Dácz Gábor. A mai találkozó további egyeztetéseket von még maga után, amelyek a szolgáltató által bejelentett január 15-i határidőt is érintik.

Az önkormányzat korábban tett lépéseket arra az esetre, ha a távhőszolgáltatás folytonosságának garantálása érdekében, az E-Star távozása esetén át kell vennie a rendszer működését. A helyi testület 2015. október 22-i soros ülésén határozott egy, az önkormányzat alárendeltségébe tartozó alegység létrehozásáról Gyergyószentmiklósi Hőenergia Központ (GYHK) néven. Ezt követően a hőközpont működését biztosító alkalmazottak állásaira versenyvizsgát hirdettek. A folyamatot a jelentkezők ügycsomóinak elbírálását követően városvezetői rendelettel „befagyasztották”, mivel alapfokon a törvényszék a szolgáltatás folytonosságának biztosítására kötelezte az E-Star. A fellebbvitelen meghozott jogerős döntést követően, megtörtént az alkalmazási procedúra feloldása, a hőközpontnál meghirdetett állásokra lezajlik a versenyvizsga és amennyiben a szolgáltató által bejelentett 15-i határidő a további tárgyalások eredményeképpen nem változna meg, abban az esetben GYHK a sikeresen levizsgázott alkalmazottakkal veszi majd át a szolgáltatást.

A fogyasztók szempontjából változás továbbra sem érzékelhető – van meleg víz és melegek a fűtőtestek. Bárhogyan is alakuljanak a tárgyalások, az önkormányzat megteszi a szükséges lépéseket, hogy a szolgáltatás folytonossága megmaradjon.

Kérem ossza meg ismerőseivel: