Te milyen Európát álmodsz?

Egyperces kisfilmeket vár Borboly Csaba

Minden év májusában megünnepeli Hargita Megye Tanácsa az Ifjúság Hetét és az Európa Napot. Ez évben május 9.-e még inkább a fiatalokról fog szólni, hisz a 2018-as évet az Ifjúság évének szenteljük.

– Arra kérem a fiatalokat jöjjenek ötletekkel, javaslatokkal és járuljanak hozza, hogy tartalommal töltsük meg az évet – áll a tegnap közzétett felhívásban.

„Készítsd el – telefonnal, kamerával, bármivel – videódat, vagy selfiben mondd el, te milyen Európáról álmodsz! A videót Instagramra vagy Facebookra töltsd fel, ellátva az  #IfjúságÉve2018 hashtaggel, 2018. május 3-ig!” – kéri videóüzenetben Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

Az a feladat vár a fiatalokra, hogy legfeljebb 1 perces videóban mutassák be, milyen Európát szeretnének, hol várnak Európától segítséget és hol szeretnék Európát befolyásolni, alakítani, hisz az erdélyi magyarságnak, a székelyföldi fiatalságnak is ugyanolyan joga van ezt az Európát formálni, kicsit az arcara igazítani, mint a németországi vagy franciaországi fiataloknak. A pályázatra készített kisfilmeket az Európa Nap alkalmából fogják levetíteni a megyeházán.

A legjobb videók készítőit a gyergyószentmiklósi Hegyimentő Közszolgálat jóvoltából Via Ferrata mászással jutalmazzák a Gyilkos-tónál.

– Sok jó videó esetén a fődíj egy brüsszeli út! Hajrá, fiatalok! – írja közösségi oldalán Borboly Csaba.

Kérem ossza meg ismerőseivel: