Tejbegyűjtő központok felszerelésére lehet pályázni

A megye agrárfejlesztési stratégiája részeként támogatják a szarvasmarhatenyésztő egyesületeket is

Hargita megyei szarvasmarha-, juh- és kecsketenyésztők helyi egyesületeinek hirdet pályázatot Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesülete. Célja a hivatalosan bejegyzett  szarvasmarha-, juh- és kecsketenyésztők helyi és megyei egyesületei tevékenységének a támogatása és fejlesztése. Azon egyesületek pályázhatnak, amelyek székhelye azon a településen található, melyek önkormányzata tagja Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének, vagy megyei érdekeltségűek. A pályázati kiírások célterülete a tejbegyűjtő központok felszerelésének a támogatása (hűtőtankok, a tejminőség ellenőrzésére szolgáló eszközök, számítógépek, nyomtatók, tejkvótaprogramok,  szállítóeszközök stb.). A keretösszeg 90 ezer lej, a vissza nem térítendő támogatás a pályázat összköltségének a 49%-a. A pályázási keretösszeget Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének tagjai biztosítják, vagyis Hargita Megye Tanácsa és 40 helyi önkormányzat.

– A hivatalosan bejegyzett  szarvasmarha-, juh- és kecsketenyésztők egyesületei tevékenységének a támogatása, valamint fejlesztése illeszkedik Hargita Megye Tanácsa 2010–2020-as időszakra kiadott agrárfejlesztési stratégiájába, annak a VIII. fejezetében található az erre vonatkozó rész – nyilatkozta a megyeelnök. (A stratégia elérhető itt: http://elemzo.hargitamegye.ro/wp-content/uploads/2015/01/Strategia_de-dezvoltare_agrara_2010_2020_HU_317_17122010.pdf)

További információ, illetve a pályázási űrlap és a pályázási útmutató a közhasznú egyesület székhelyén igényelhető, a Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám alatt, Hargita Megye Tanácsa 244-es irodájában, telefonszám 0740-169850, 0740-122490, e-mail-cím: karikascsilla@hargitamegye.ro, szaboakos@hargitamegye.ro. A pályázati űrlap letölthető a www.hargitamegye.ro honlapról is.

A leadási határidő 2016. április 30., 12 óra. A pályázat egy példányban, lezárt borítékban, az egyesület székhelyén nyújtható be. A hiányos és határidő után beérkezett pályázatok nem kerülnek elbírálásra.

Kérem ossza meg ismerőseivel: