Teljes a székelyföldi kínálat az idei Romexpón

Interaktív standdal népszerűsítik Székelyföldet Kovászna, Hargita és Maros megye turisztikai egyesületei a február 16–19. között megszervezett bukaresti nemzetközi turisztikai vásáron. A három megye egységes arculattal, ugyanakkor térségükre jellemző turisztikai ajánlattal teszi teljessé a székelyföldi idegenforgalmi kínálatot.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke kiemelte: „Az idei Romexpón kialakított Székelyföld standnál tematikus napokkal várjuk az érdeklődőket: ma a borvizekre és azok kóstolására fektetjük a hangsúlyt, pénteken a gasztronómia nap keretében hagyományos mézespogácsát díszíthetnek az odalátogatók, szombaton a kézműves tevékenységek közül a bútorfestést próbálhatják ki. Emellett pantomimelőadást és gyerekprogramokat is biztosítunk, valamint tematikus turisztikai csomagokat kínálunk kezdve a húsvéti ajánlatoktól a hétvégi romantikus szállás kínálatig. Figyelembe véve, hogy a megyénkbe látogató turisták 90%-a belföldi, kiemelten fontos, hogy minden évben megmutassuk térségünk értékeit, főként a turizmus évében.” Az elnök hozzátette: Kovászna megye egyedi a kúriák, kastélyszállók, mofetták és borvizek tekintetében, ezért az idén kiemelt hangsúlyt fektetnek ezek népszerűsítésére.

Eddig is három megyéből képviselték régiónkat a Romexpón rendezett turisztikai vásáron, de örvendek, hogy pár év után Maros megye vezetése ismét csatlakozott a Székelyföld standhoz Románia turisztikai vásárán. Célunk a vendégéjszakák számának növelése, vállalkozói rétegünk és ezáltal a térség gazdaságának erősítése, mert ez a feltétele fiataljaink itthon maradásának, egyszóval annak, hogy ne öregedjen el vidékünk lakossága, és a fiatalok lássák értelmét a maradásnak. Hargita Megye Tanácsánál minden tevékenységünk ezt célozza, különféle támogatások, pályázatok, beruházások formájában, és mivel a turizmus, ezen belül az agroturizmus lehet gazdaságunk motorja, ennek az ágazatnak nagy figyelmet szentelünk. Bízom benne, hogy ezek a turisztikai vásárok segítenek céljaink elérésében, együtt a többi székelyföldi önkormányzattal” – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

romexpo (1)

Az országos turisztikai vásáron való részvétel kapcsán Péter Ferenc, Maros Megye Tanácsának elnöke a Maros megyei turizmusfejlesztési terveket emelte ki: Megyénk komoly turisztikai potenciállal rendelkezik, de a turisztikai látnivalóink és szolgáltatásaink népszerűsítésében még sokat kell fejlődnünk. A Maros Megyei Tanács idén tervbe vette egy megyei szintű turisztikai fejlesztési program kidolgozását, és ennek érdekében szeretnénk összefogni a turizmusban érdekelt önkormányzatokat és szolgáltatókat. A turisztikai vásárokon is nagyobb hangsúllyal kell részt vennünk, mint mostanáig. Örvendek annak, hogy a bukaresti országos turisztikai vásáron ismét közös Székelyföld standon népszerűsítjük Maros, Hargita és Kovászna megye látnivalóit. Ez az idei első vásár, amelyen részt veszünk, de az év során több eseményre is bejelentkeztünk, így a következő a budapesti turisztikai vásár lesz, ahol szintén jelen lesz Maros megye.”

A bukaresti nemzetközi turisztikai vásár vasárnapig látogatható naponta 10 és 18 óra között.

Kérem ossza meg ismerőseivel: