Teljes kapacitással folyik a hótalanítás

Télies közlekedési viszonyok a megyei utakon

Teljes kapacitással folyik az utak hótalanítása a múlt éjjel előállt havazás által érintett megyei utakon. Ilyen sűrű havazáskor a téli karbantartással megbízott cégek feladata, hogy folyamatosan biztosítják az utak hótalanítását hókotrókkal, majd a havazás megszűnése után megfelelően megszórják csúszásgátlóval a megyei utakat. Nyilván ennek ellenére, tekintve hogy folyamatosan havazik, az utakon téli körülmények vannak, kérek mindenkit, hogy vezessen óvatosan – összegezte a helyzetet Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A jelen közlemény időpontjáig csupán lázárfalvi útról érkezett különleges igénylés, Hargita Megye Tanácsa illetékes munkatársai azonnal átirányítottak egy hókotrót az adott szakaszra.

– Köszönöm Szántó László csíkkozmási polgármesternek, hogy időben jelezte a fennakadást, illetve segített a fennakadás elhárításában – fogalmazott Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

Hajnal óta dolgoznak a hóekék, ezt élőben is követni lehet: az online felület Hargita Megye Tanácsa honlapján (http://hargitamegye.ro/) az Útviszonyok menüpont alatt érhető el, vagy a megyei tanács utakkal kapcsolatos aloldalán (http://hargitamegye.ro/utak.html) a Hótalanítási térkép menüpontra kattintva. (http://hargitamegye.ro:8090/saswidget/harta.html)

GPS 23.03.2018

– Tekintettel a havazás mennyiségére, a téli karbantartást végző cégek több járművel végzik a hótalanítást – mondta Zólya Zsombor osztályvezető.

– Téli közlekedési feltételek vannak jelenleg a megyei utakon, és tekintettel az időjárási előrejelzésnek, kérünk mindenki hogy megfelelő körültekintéssel közlekedjen, illetve megfelelően felkészített járművekkel. Jelenleg nincsenek komoly közlekedést gátló tényezők az utakon, így nem volt szükség útlezárásokra – nyilatkozta Chiorean Adrian, a műszaki vezérigazgatóság vezérigazgató-helyettese.

Amennyiben elakadás, vagy nem közlekedhető állapotú utat látnak a lakosok, kérjük hívják a 0266-207 774 ügyeleti számot, valamint sürgősségi esetben az 112 telefonszámot kell hívni.

A lakosság a dispeceratdrumuri@judetulharghita.ro e-mail címen is jelentheti a rendellenességeket. Ugyanakkor a cégek térségi felelőseit is lehet értesíteni, ha rendellenességet észlelnek. A térségi felelősök telefonszámai az alábbi linken érhető el. A beérkezett panaszokat iktatják és bekerül a panaszfüzetbe. Minden panaszt a térségi felelősök ellenőriznek és jegyzőkönyvet készítenek. A megyei tanács illetékes kollégái folyamatosan ellenőrzik az útviszonyokat.

Kérem ossza meg ismerőseivel: