Temesvár – A romániai forradalom kitörésének valódi története

Könyvbemutató körút

Szőczi Árpád Temesvár – A romániai forradalom kitörésének valódi története című, a romániai forradalom 25. évfordulójára megjelent harmadik, bővített kiadású kötete olyan friss, megdöbbentő információkat tartalmaz, amelyek teljességgel új megvilágításba helyezik ismereteinket a korszakról.

szoczi_arpad_konyv

A Kanadában született újságíró a torontói Ryerson Egyetemen szerzett oklevelet. Kutatóként, később producerként dolgozott a CTV és a CBC országos kanadai televíziós csatornáknál. A CBC csatorna által sugárzott déli hírműsorával 1994ben elnyerte a legjobb producernek járó díjat. 1996‐ban a Goethe Intézet ösztöndíjasaként a németországi Freiburgban egészítette ki tanulmányait. Németországi tanulmányai idején elfogadta a Deutsche Welle TV állásajánlatát, és 1996 óta producerként, riporterként, íróként és fordítóként dolgozik a televíziós csatornának. 2009‐ben készítette el aDrakula árnyéka – A romániai forradalom kitörésének valódi története című  dokumentumfilmjét, amellyel 2010‐ben elnyerte a Duna Televízió legjobb dokumentumfilm‐producernek járó díját.

Szőczi Árpád – az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szervezésében – december 7. és 10. között Erdély öt városában tart könyvbemutatót, ahol a megjelenteknek lehetőségük lesz megvásárolni az ismertetett kötetet, valamint feltehetik kérdéseiket a méltán ismert és elismert újságírónak.

Az első bemutatóra december 7-én 18.00 órától Székelyudvarhelyen, a Városi Könyvtárban kerül sor, majd december 8-án 17.00 órától Gyergyószentmiklóson, a Városi Könyvtár Olvasótermébe, 19.00 órától pedig Csíkszeredában, a Székelyföld Folyóirat szerkesztőségébe várják az érdeklődőket. December 9-én 18.00 órától Sepsiszentgyörgyön, a Tortoma Könyvesházban tartanak könyvbemutatót, december 10-én pedig 18.00 órától Kézdivásárhelyen, az Erzsébet teremben találkozhatnak a könyv szerzőjével.

Kérem ossza meg ismerőseivel: