Tennessee Williams: A vágy villamosa

November 29-én újra látható a Figura Stúdió Színház legújabb előadása

November 29-én, csütörtökön este 7 órától újra látható a Figura Stúdió Színház legújabb előadása, Botond Nagy rendezésében Tennessee Williams klasszikusa, A vágy villamosa.

A középkori térképeken az ismeretlen területeket egy Hc svnt dracones felirattal jelöltékMa már azzal büszkélkedhetünk, hogy minden ismeretlen területet meghódítottunk és belaktunk. De mi történt a szörnyetegeinkkel? Azokkal, amik a belső ismeretlen tájainkban tanyáznak? Meddig bújhatunk a nevünk és származásunk mantrázása mögé a valóság elől? Mit vállal fel az ember a túlértékelt szerelemért? Hány csapdába vagyunk hajlandók beleesni egy ronccsá értelmezett illékony érzelemért? Minek az ellentéte a vágy?

Mint mindig, most is dönthetünk. Dönthetünk, hogy mennyi utat engedünk az ösztöneinknek. Dönthetünk, hogy mennyit akarunk megérteni Blanche du Bois-ból, egy halott fiú jelenéseiből, vagy a jelenünkből inspirálódott környezetből.

a_vagy_villamosa_21-29-29BIR_9346

A vágy villamosa szereplői különböző belső tájakból szólalnak meg, de mindegyik megszólalásban a túlélés ösztöne visszhangzik. Hogyan lehet túlélni? Ki hogyan éli túl ezeket a meghódított és belakott területeket, amiket ­­– jobb híján – valóságnak nevezünk?

A produkció 16 éven felüli nézőknek ajánlott.


Az előadásra a jegyek ára 15 lej, diákoknak, nyugdíjasoknak 10 lej.
Jegyek válthatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között, vagy előadások előtt fél órával a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban. Helyfoglalás és információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen. Online jegyvásárlás a www.biletmaster.ro oldalon.


Tennessee Williams:
A VÁGY VILLAMOSA

Vagy villamosa - Web RGB

Rendező: BOTOND NAGY

Játsszák:

BARTHA BORÓKA, FARAGÓ ZÉNÓ, SZILÁGYI MÍRA, KOLOZSI BORSOS GÁBOR, GEDŐ ZSOLT, DÁVID A. PÉTER

Szövegadaptáció: KALI ÁGNES, BOTOND NAGY

Dramaturg: KALI ÁGNES

Díszlet- és jelmeztervező: MÁRTON ERIKA

Zene & sound design: CLAUDIU URSE

Lighting design: ERŐSS LÁSZLÓ

Színpadi mozgás: MOLNÁR DALMA

Képzőművész: FERENCZI ZOLTÁN

Kérem ossza meg ismerőseivel: