Tiszaújvárosi és gyergyószentmiklósi öregfiúk találkoztak

Az évek óta zajló baráti és sportkapcsolat jegyében szeptember 16-án, pénteken délután a gyergyószentmiklósi Basilides Tibor Sportcsarnokban Gyergyószentmiklós – Tiszaújváros kosárlabda és teremfoci mérkőzésre került sor. Az eredeti programban háromcsapatos megmérettetés szerepelt, de a vendégcsapat kevesebb játékossal tudott részt venni az idei találkozón, ezért a harmadik csapat játékosai szétosztásra kerültek a két csapatban, és a rövidebbre tervezett mérkőzések helyett egy teljes, 4×10 perces összecsapásra került sor a két város -immár fiatalokkal frissített – öregfiúcsapatai között.

A mérkőzés bírók nélkül, a sportszerűség, az ellenféllel szemben tanúsított sportszerű magatartás szellemében zajlott, de természetesen teljes bedobással harcoltak mindkét csapat játékosai a győzelemért. Végig gyergyói vezetéssel, de fej fej mellett haladt a két csapat, végül a hazaiak kerekedtek felül és 54-45 arányban nyerték meg a kosármérkőzést.

img_3878

A labdavárás idegfeszítő pillanatai

A teremfociban is vegyes csapatok álltak fel egymás ellen. Itt is hosszú ideig szoros eredmény jellemezte az összecsapást, s csak a mérkőzés vége felé sikerült a gyergyószentmiklósi színekben játszó csapatnak véglegesen bebiztosítani a győzelmet. Végeredmény: Gyergyószentmiklós-Tiszaújváros 5-2.

A kapcsolat eredeti alapját szolgáló sport mellett, az idő múlásával, már egyre fontosabb teret kapnak a baráti beszélgetések, az emlékek felemlegetései, az egymás megajándékozásának örömei, s a jó falatok mellett természetes az egymás egészségére, jövőjére, boldogságára egy-egy pohár elkoccintása is.

Sok-sok régi sztori elevenedett meg ismét, jó hangulatban, sok humorral fűszerezve állapították meg a jelenlevők, hogy megint fiatalodtak egy évet. Elhangzott rengeteg jó tanács az életmódvitellel kapcsolatosan (is), a legjobb talán az volt, hogy a hosszú élet titka a folyamatos lélegzés, azt nem szabad abbahagyni, aztán lesz valahogy.

Örvendve egymás társaságának a csapattagok sporttal, kirándulással, horgászással, tartalmas beszélgetésekkel töltötték a hétvégét.    

A tervek szerint az újabb találkozóra Tiszaújvároson kerül sor 2017-ben.


TÁMOGATÓ

GYERGYÓSZENTMIKLÓS MEGYEI JOGÚ VÁROS

gyergyo_logo

Kérem ossza meg ismerőseivel: