Tiszteletlen ház

   Amint még múlt hónap végén (május végén – szerk. megj.) jeleztem, nem csak bűnvádi panaszt tettem a személyemet, illetve a Székely Nemzeti Tanácsot lejáratni szándékozó névtelen levelek ügyében, hanem intéztem egy petíciót a parlament azon szakbizottságához is, aminek feladata a titkosszolgálatok felügyelete, ugyanis fennáll annak a lehetősége, hogy az ügyben a Román Hírszerző Szolgálat is érintett. A petícióban azt kértem, hogy vizsgálják ki az általam jelzett jogsértéseket és az eredmény függvényében tegyék meg a szükséges törvényes lépéseket. A petícióra válasz is érkezett.
   Röviden magyarul:
   Tájékoztatnak arról, hogy az általam jelzetteket, hatáskörüknek megfelelően elemezték.
   Biztosítanak arról, hogy a bizottság szabályzatával összhangban, annak tagjai folyamatosan azon vannak, hogy a Román Hírszerző Szolgálat tartsa be a rá vonatkozó törvényt.
   Tájékoztatnak, hogy ezen törvény értelmében a Szolgálat azon adatok gyűjtésével, ellenőrzésével és értékesítésével foglalkozik, amelyek szükségesek az ország nemzetbiztonságára vonatkozó fenyegetések megismeréséhez, megelőzéséhez és visszaveréséhez.
   Köszönik az irántuk tanúsított bizalmat és biztosítanak, hogy bármilyen nekik jelzett jogsértést kivizsgálnak és tisztáznak.
   Még rövidebben: nesze semmi, fogd meg jól.
   Mit nekik a nemzetbiztonsági törvény, illetve a petíciókra vonatkozó kormányrendelet előírásai!? Ha kedvük szottyan, akkor válaszolnak, de szigorúan csak pár semmitmondó általánosságot. Balga az, aki érdemi kivizsgálást, választ, avagy cselekedetet vár el tőlük.
   De tényleg balga? Az igen, aki itt széttárja a karját és megáll. Én nyílván nem leszek az, további lépéseket fogok tenni azért, hogy bebizonyítsam: balgák ők, ha azt gondolják, hogy ezzel megúszták. Első körben kapnak egy levelet, amiben figyelmeztetem őket a törvények előírásaira és felszólítom őket, hogy tartsák be ezeket.

Árus Zsolt

Kérem ossza meg ismerőseivel: