Tizenkét gyereket szállítottak kórházba egy gyilkostói táborból

A gyermekeknél ételmérgezés tünetei jelentkeztek

Tizenkét gyereket szállítottak kórházba ételmérgezésre utaló tünetekkel szerdára virradóan a Gyilkostó üdülőtelepi táborból.

A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szóvivője, Alina Ciobotariu szerint a gyerekeket a gyergyószentmiklósi városi kórházba vitték kivizsgálásra.

Az ISU kedd este jelentette be, hogy Gyilkostó egyik panziójánál szervezett táborban mintegy 20 gyermeknél ételmérgezés tünetei jelentkeztek, és több orvoscsapatot küldtek a helyszínre.

A 11 és 13 év közötti gyerekeket a helyszínen megvizsgálták az orvosok. A gyerekek előbb megtagadták a kórházba szállítást, de végül a táborfelügyelőkkel való megbeszélést követően, egy részük beleegyezett, hogy a gyergyószentmiklósi kórházba vigyék őket kivizsgálásra.


A Hargita megyei Közegészségügyi Igazgatóság kivizsgálja a Gyilkos-tónál szervezett táborban felmerült ételmérgezés-gyanú ügyét

A Hargita megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) ellenőrző osztálya vizsgálatott indított a Gyilkos-tónál szervezett gyerektáborban felmerült ételmérgezés-gyanú ügyében.

Cornelia Miron, a DSP vezetője az AGERPRES-nek elmondta, az intézmény felügyelői kiszálltak a helyszínre, és egy későbbi időpontban közölni fogják a vizsgálat eredményeit.

Miron szerint szerda reggel 10 gyermeket kezeltek a gyergyószentmiklósi városi kórházban, állapotuk jó.

Azt is elmondta, hogy 55 temesvári gyermek tartózkodott a gyilkostói panzióban, a Közegészségügyi Igazgatóságot azonban nem értesítették a tábor megszervezéséről.

Hangsúlyozta, csak múlt éjjel, amikor megtörtént a baj, szereztek tudomást arról, hogy ott van elszállásolva egy csapat gyermek, őket nem értesítették, és nem kértek engedélyt tőlük a tábor megszervezésére.

Hozzátette, az iskolai táborok megszervezéséhez engedélyt kell kérni a DSP-től, de az elmúlt években a szervezők ezt a követelményt kijátszották azzal, hogy más név alatt szervezték meg ezeket a rendezvényeket. Így a közegészségügyi felügyelők csak abban az esetben szereztek tudomást ezekről a táborokról, ha gondok merültek fel.

A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) kedd este jelentette be, hogy Gyilkostó egyik panziójánál szervezett táborban mintegy 20 gyermeknél ételmérgezés tünetei jelentkeztek, és több orvoscsapatot küldtek a helyszínre.

A 11 és 13 év közötti gyerekeket a helyszínen megvizsgálták az orvosok. A gyerekek előbb megtagadták a kórházba szállítást, de végül a táborfelügyelőkkel való megbeszélést követően, tizenkettőt a gyergyószentmiklósi kórházba vittek kivizsgálásra.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: