Tízezer lejt engedtek át szolidaritásból

Tízezer lejről mondott le Gyergyóditró önkormányzata Nagygalambfalva javára, hogy utóbbi szolgálati lakásait karácsonyig beköltözhető állapotba tegyék. Ezt Hargita Megye Tanácsának december 18-i rendkívüli ülésén tudomásul vették, és átcsoportosították az összeget. Borboly Csaba megyeelnök méltatta Ditró vezetőinek gesztusát, azt a települések közti szolidaritás jó példájának nevezte.

Az ülésen ezenkívül több európai uniós pályázat költségvetését újraütemezték, hogy december 31-ig, azaz a kifutási időig el tudjanak számolni, és hogy ugyanakkor teljes mértékben megvalósulhasson a beruházás a székelyudvarhelyi inkubátorház, a Békás-szoros–Nagyhagymás Nemzeti Park és az integrált hulladékkezelési rendszer projektje esetében. Egy másik határozattal jóváhagyták, hogy a jövő évi megyei illetékek értéke a 2015-ös szinten marad, mivel csökkentésre nem ad lehetőséget a törvény.

DajkaTunde2015dec19

Dajka Tünde megyei tanácsos hozzászólásában az itthon maradt sportolók nagyobb támogatását szorgalmazta. Példának Tófalvi Éva biatlonost hozta fel, aki a sportban elért eredményei mellett azzal is jó példát mutat a jövő sportolóinak, hogy itthon maradt, és nem tudnák elcsábítani különféle külföldi ajánlatokkal. Mindemellett itthon fontos közéleti szerepet is vállalt azzal, hogy ő lett az RMDSZ csíkszeredai nőszervezetének elnöke, és már több, a városban hiánypótlónak számító rendezvényt szerveztek, olyan is, amelyen megtelt a megyeháza amfiteátruma.

– Fontos, hogy a jövőben is támogassuk az Évához hasonló sportolóinkat, éppen ezért meg szeretném kérni a szakapparátust, hogy a jövő évi költségvetés-tervezet összeállításánál legyen figyelemmel az itthon maradt sportolókra – mondta Dajka Tünde.

Borboly Csaba üdvözölte a testület új, egyetlen nő tagjának a javaslatát, jónak nevezte a felvetést, és támogatásáról biztosította a tanácsost.

(Fotók: Keresztes Zoltán)

Kérem ossza meg ismerőseivel: