Több mint 100 km megyei út aszfaltozását tervezik Hargita megyében

Elkészül a nagyméretű beruházás előtanulmánya

A Hargita megyei utak infrastrukturális fejlesztését szolgálja az a szerződés, amelyet 110 km megyei út aszfaltozásának előtanulmányára írtak alá február 10-én a csíkszeredai megyeházán. A több millió eurós munkálatok előtanulmányának elkészítését az Incertrans Rt. végzi, az erről szóló szerződést Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke és a cég képviselője írták alá.

Incertrans_2015febr10_1

Az aszfaltozásra a Regionális Operatív Program (POR) keretében pályázik Hargita Megye Tanácsa, a munkálatok egy részét Kovászna Megye Tanácsával közösen végzik. Mint a tavalyi októberi, Hargita és Kovászna megye együtt megtartott tanácsülésén elhangzott, biztosítanák a zökkenőmentes közlekedést a Barót és Székelykeresztúr közötti közel 60 km-es szakaszon.

Az aszfaltozást a 137-es jelzésű megyei úton Székelyudvarhely és Székelykeresztúr között (21,21 km, a munkálatok becsület értéke 7 775 000 euró), a 125-ös jelzésű megyei úton Csíkdánfalva és Balánbánya között (18,9 km, a munkálatok beszült értéke 4 millió euró), a 128-as jelzésű megyei úton Borszéktól Orotváig (19,65 km, a munkálatok becsült értéke 3 111 000 euró) tervezik, illetve a 131-es megyei úton Kovászna megye határától Homoródszentpálig, a 133-as úton Kányád–Székelydálya–Városfalva–Homoródszentpál szakaszon, és a 137A jelzésű megyei úton Bikafalva–Kányád–Petek–Brassó megye határa közötti (összesen 49,23 km, a munkálatok becsült értéke 10,88 millió euró) útszakaszon. A következő hetekben topográfusok és tervezők járják be ezeket a szakaszokat, és elkészítik az előtanulmányt, amely a Regionális Operatív Programba benyújtott pályázat alapja lesz.

Incertrans_2015febr10_2

– A Hargita megyei utak infrastrukturális fejlesztése szempontjából egy meghatározó előrelépést jelent ez a terv. Az előtanulmány elkészítése során figyelembe veszik a buszmegállók, járdák, bicikliutak kialakításának lehetőségét – hangsúlyozta a tervezett munkálatokkal kapcsolatban Barti Tihamér.

Kérem ossza meg ismerőseivel: