Több mint 400 millió euróval támogatja a kormány a kis- és középvállalkozásokat

A pályázati kiírás június végén jelenik meg

Összesen 59,69 millió euró de minimis támogatást és 358,14 millió euró állami támogatást kaphatnak a 4.1.1.-es kiírás keretében a mikro-, kis- és közepes vállalkozások. Az erről szóló sürgősségi kormányrendeletet csütörtöki ülésén fogadta el a román kormány – számol be közleményében az RMDSZ.

‘A koronavírus-járvány miatt nagyon sok mikro-, kis- és közepes vállalkozás került nehéz helyzetbe. Feladatunk, hogy segítsük őket a talpra állásban. Ezzel a pályázati lehetőséggel támogatni akarjuk őket abban, hogy ilyen nehéz körülmények között is folytatni tudják tevékenységüket’ – hangsúlyozta Hegedüs Csilla, az európai projektek és beruházások minisztériumának államtitkára.

Olyan vállalkozások pályázhatnak a támogatásra, amelyek a járvány által leginkább sújtott ágazatokban, például a feldolgozóipar, az építőipar, a nagy- és kiskereskedelem, gépjárművek és motorkerékpárok javítása, szállítás és raktározás, oktatás, egészségügy, vendéglátóipar terén tevékenykednek. Az EU-s forrásokból finanszírozott de minimis támogatások értéke legalább 50.000 euró és maximum 200.000 euró, míg az állami támogatás értéke akár az 500.000 eurót is elérheti. Előbbi kedvezményezettjeinek számát ezerre becsülik, utóbbiban mintegy kétezer vállalkozás részesülhet.

A pályázati kiírás június végén jelenik meg, és előreláthatóan augusztus 15-étől lehet benyújtani a dokumentációt. A programmal kapcsolatos részletek itt érhetők el: https://mfe.gov.ro/guvernul-romaniei-a-adoptat-ordonanta-care-va-reglementa-acordarea-granturilor-pentru-investitii/.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: