Több százan tüntettek csütörtök este Gyergyószentmiklóson

A közbiztonság javítását követelték a tiltakozók

A figyelemfelkeltő akció során, amelyre a művelődési ház előtt került sor, a résztvevők azt követelték a helyi hatóságoktól, hogy lépjenek fel határozottabban a törvénysértőkkel szemben, függetlenül azok etnikai hovatartozásától.

A tüntetés egyik szervezője azt mondta, Gyergyószentmiklóson jelenleg nem a lakosság és a roma kisebbség között van a konfliktus, hanem azok miatt a személyek miatt, akik „évek óta figyelmen kívül hagyják a törvényt, sok bajt okoznak nekünk, meglopnak minket és gúnyt űznek az állami hatóságokból. Oda jutottunk, hogy azt kell mondanunk: Elég! Véget kell vetni ennek a viselkedésnek” – jelentette ki a szervező, hozzátéve, hogy a rendőrség és csendőrség sorainak megerősítését kérik, és ha kell, a lakosság is segítséget nyújt ebben.

A tiltakozók képviselője a roma közösség segítségét is kérte, azzal érvelve, hogy a bajkeverők viselkedése senkire nem vet jó fényt, a város lakossága pedig olyan körülményeket akar teremteni, amelyek között a turisták és a befektetők is jól érzik magukat.

tuntetes1

Az akció során elhangzott, hogy az nem egy bizonyos közösség ellen irányul, hanem a törvényszegők ellen, az egyetlen lehetséges kiutat pedig a törvényes megoldás jelenti, és nem az erőszak.

Nagy Zoltán polgármester leszögezte, a lakosság fokozott biztonságot szeretne, és ennek érdekében folyamatos párbeszédet folytatnak az illetékes hatóságokkal.

A csütörtöki megmozdulás előzménye, hogy az elmúlt időben több bűncselekmény történt a városban. Múlt héten egy 78 éves férfi autójából egy táskát loptak el, válaszképpen pedig ismeretlen tettesek felgyújtottak egy házat és egy melléképületet, valamint több szalmabálát.

A békés tüntetés végén petíciót olvastak fel a szervezők, amelyben kérik a város elöljáróit, hogy intézkedjenek a közbiztonság megerősítése érdekében, többek közt azzal, hogy térfigyelő kamerákat szereltetnek fel a városban.

Forrás: www.agerpres.ro
Fotók: facebook.com/BenedekSzPhotography

Kérem ossza meg ismerőseivel: