Több úton is lezárták az autós forgalmat

Hargita megyében narancssárga riasztás van érvényben csütörtök reggelig

Az erős szél által az útra döntött fák miatt lezárták a forgalom előtt a Gyergyószentmiklóst Parajddal összekötő, 13B jelzésű országutat.

A brassói regionális útügyi igazgatóság tájékoztatása szerint 18 óra 30 perctől nem lehet közlekedni a 13B országút Parajd és Borzont közötti szakaszán.

17 órától lezárták az autós forgalmat a Gyergyószentmiklós és a Gyilkostó közötti 12C jelzésű országúton is, a helyszínen már dolgoznak a többtucatnyi kidőlt fa eltakarításán.

A rendőrség azt javasolja a Hargita megyei gépkocsivezetőknek, hogy csak akkor induljanak útnak, ha feltétlenül szükséges, ugyanis már két baleset is történt. Csíkszereda Székelyudvarhely felőli kijáratánál egy fa rádőlt egy mozgásban levő kisbuszra, betörve a szélvédőjét. Ebben a balesetben senki nem sérült meg, de a jármű nem tudta folytatni az útját.

A Maroshévíz és Bélbor (Bilbor) közötti 15-ös úton egy teherautóra dőlt egy fa. A jármű sofőrje a roncsok közé szorult, és nincs eszméleténél.

Hargita megyében narancssárga riasztás van érvényben csütörtök reggelig, a meteorológusok szerint megerősödő szélre és hóviharokra kell számítani a térségben, a látótávolság 50 méter alá csökken.

Forrás: www.agerpres.ro

Címfotó: Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság

Kérem ossza meg ismerőseivel: