Többnyire fagypont fölötti hőmérsékletre és kevés csapadékra számíthatunk a következő két hétben

Az ilyenkor megszokottnál enyhébb időben lesz részünk január 1-jéig, és csak elszórtan várható kevés csapadék – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfőn kiadott kéthetes előrejelzéséből.

Erdélyben ezen a héten fokozatos felmelegedésre lehet számítani, a nappali csúcsértékek átlaga 0 és 8 Celsius-fok között alakul, jövő héten azonban lehűl az idő, legtöbb 3 fokos maximumok várhatók. Az éjszakák december 23-áig fagyosak lesznek, azt követően mínusz 4 és 2 fok közötti minimumokra számíthatunk. December 24-éig csapadék egyáltalán nem várható, és az azt követő napokban is csak elszórtan fordul majd elő.

A Bánságban és a Körösök vidékén hétfőn és kedden az évszaknak megfelelően alakul az időjárás, szerdától azonban a hét végéig itt is felmelegszik az idő, a nappali csúcsértékek regionális átlaga 2 és 12 Celsius-fok között alakul, majd jövő héten 4-6 fokig csökken. Az éjszakai minimumok ugyanígy mínusz 4 fokról 4 fokig nőnek, majd jövő hétre ismét 0, mínusz 2 fokig csökkennek. A csapadék kialakulásának esélye december 24-éig csekély, utána elszórtan naponta előfordulhat.

Máramarosban is fokozatos felmelegedésre lehet számítani ezen a héten, a nappali csúcsértékek átlaga 2 és 10 Celsius-fok között alakul, jövő héten azonban itt is lehűl az idő, legtöbb 2 fokos maximumok várhatók. Az éjszakák december 22-éig fagyosak lesznek, mínusz 6 és mínusz 8 fok közötti értékekkel, azt követően mínusz 2 és 4 fok közötti minimumokra számíthatunk. December 23-áig csapadék szinte egyáltalán nem várható, és az azt követő napokban is csak elszórtan fordul majd elő.

A hegyekben is enyhül az idő ezen a héten, a hétfői mínusz 6 és mínusz 2 Celsius-fok közötti maximumok után 21-ére 7-9 fokos nappali csúcsértékekre kell számítani. Éjszaka december 25-e körül lesz a legenyhébb a hőmérséklet, akkor legfeljebb fagypontig hűl a levegő. A jövő hét végére ismét lehűl az idő, a maximumok átlaga mínusz 1, a minimumoké mínusz 6 fok körül alakul. Gyenge csapadék december 23-a után várható.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: