Többnyire hideg lesz a következő két hétben

Csapadék is várható

Változékony időre számíthatunk a következő két hétben, az ország régióinak nagy részében többnyire hideg lesz, és csapadék is várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) március 14-e és 27-e közötti időszakra érvényes előrejelzése szerint Erdélyben és Máramarosban hétfőn és kedden enyhén felmelegszik az idő, utána azonban ismét lehűlés várható, így míg március 15-én 9-10 Celsius-fok körül alakul a nappali csúcsértékek átlaga, március 19-én ez már csak 4-6 fok lesz. Éjszaka a hét első felében mínusz 2, aztán akár mínusz 10 fokig is hűlhet a levegő. Jövő héten fokozatos felmelegedésre lehet számítani, a maximumok átlaga 10-12 Celsius fok, a minimumoké mínusz 2 fok körül alakul. Enyhe csapadékra március 16-án és 18-án, majd 23-a és 27-e között van kilátás.

A Bánságban és a Körösök vidékén a hét első napjaiban az ilyenkor megszokottnak megfelelő időjárás várható, a nappali csúcsértékek 10-12 Celsius-fok körül alakulnak, éjszaka pedig fagypontig hűl a levegő. Később itt is lehűl az idő, a hőmérsékleti maximumok átlaga 6 fok, a minimumoké pedig mínusz 6 fok körül alakul. A jövő hét ezekben a régiókban is felmelegedést hoz, nappal 14 fok is lehet, és éjszaka sem csökken 2 fok alá a hőmérséklet. Jelentősebb mennyiségű csapadékra március 16-án lehet számítani, de kisebb esőzések szinte naponta előfordulhatnak a jelzett időszakban.

Két enyhébb nap után a hegyekben is lehűl az idő ezen a héten, a nappali csúcsértékek átlaga 2 és mínusz 6 fok között várható, éjszaka mínusz 6, mínusz 12 Celsius-fokig csökken a hőmérséklet. Jövő héten fokozatosan felmelegszik az idő, a hét végén nappal 2 fok is lehet, éjszaka mínusz 6 fokig hűl a levegő. Csapadék március 16-án, majd a jelzett időszak utolsó napjaiban várható.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: