Többnyire szép, meleg idő lesz a következő két héten

A hónap végén sokfelé várható csapadék

Többnyire szép, meleg időre számíthatunk a következő két hétben, olykor a sokéves átlagot meghaladó hőmérsékleti értékekkel; a hónap végén sokfelé várható csapadék – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) március 20. és április 2. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben és Máramarosban meleg lesz szombatig, a nappali csúcsértékek átlaga eléri a 16-18 Celsius-fokot. Március végén és április első napjaiban a hőmérséklet megközelíti a sokéves átlagot, 12-14 fokos maximumokkal. Éjszaka 2 és 6 fok közötti értékek várhatók, a hónap két utolsó napján azonban fagypontig hűlhet a levegő. Kedden és szerdán gyenge esőzésekre lehet számítani, 25-e után jelentősebb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

A Bánságban és Körösvidéken ezen a héten melegebb lesz, mint ilyenkor általában, a nappali maximumok átlaga 16 és 21 fok között változik. Jövő héten csökken a hőmérséklet, 12-15 fok körüli csúcsértékekre lehet számítani. Éjszaka 3-8 fok körüli értékek várhatók, március 24-e és 26-a között lesznek a legenyhébbek az éjszakák. A csapadék kialakulásának esélye 25-e után lesz nagyobb, addig csak elszórt esőzések várhatók.

A hegyekben ezen a héten 6 és 10 Celsius-fok, jövő héten 4 és 6 fok között változik a nappali csúcsértékek átlaga. Éjszaka ezen a héten 0-4 fokig, jövő héten mínusz 2 fokig hűl le a levegő. Március 26-áig csak elszórtan, utána kiterjedt területeken lehet csapadékra számítani.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: