Többnyire szép, meleg időre lehet számítani a május 1-jei hétvégén

Lehetnek kisebb záporok, zivatarok

Többnyire szép időre számíthatunk a hétvégén országszerte, 20-22 fokos nappali csúcsértékekkel – nyilatkozta pénteken az AGERPRES hírügynökségnek az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szolgálatos meteorológusa.

Marina Antonescu szerint szombaton az ilyenkor megszokottnak megfelelő időjárás várható, 14 és 22 Celsius-fok közötti maximumokkal. Gyenge esőzések csak a domb- és hegyvidékeken, illetve az ország nyugati részén lesznek. Délkeleten a nap első felében megélénkül a szél.

Vasárnap szintén az évszaknak megfelelő hőmérsékleti értékekre számíthatunk, a maximumok 16 és 22 fok között alakulnak, éjszaka az erdélyi medencékben fagypontig, míg a nyugati országrészben 11 Celsius-fokig hűl a levegő. Kisebb záporok, zivatarok a hegyekben, illetve nyugaton és északnyugaton alakulhatnak ki.

A tengerparton is szép idő lesz a május 1-jei hétvégén, csapadék nem várható, napközben azonban megélénkülhet a szél. A maximumok 14 és 17 fok, a minimumok 8 és 10 fok között változnak – mondta a szakember.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: