Toronyórák javítását célzó pályázati felhívás

Hargita Megye Tanácsaaz elmúlt évekhez hasonlóan idén is széles körű támogatást nyújt a megye történelmi egyházainak. Az egyházi ingatlanok építése és felújítása, valamint a különböző egyházi programok és táborok finanszírozása mellett támogatják a toronyórák javítását, harangok automatizálását és a templomok fűtésrendszereinek kiépítését.

Nagy értéknek számítanak a még mindig fellelhető és felújítható toronyóráink, ezért fontos, hogy a még működőképes szerkezeteket restauráljuk, megőrizve azt az utókor számára, hiszen ma már ritkán látni a szerepét betöltő, értékes toronyórát, ezen szeretnénk változtatni, és remélem, az egyházak részéről is lesz megkeresés ez ügyben. Ugyanakkor fontos, hogy a templomok megfelelő fűtésrendszerrel rendelkezzenek – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A román törvényeknek megfelelően bejegyzett Hargita megyei történelmi egyházak pályázatait várják Hargita Megye Tanácsa területi irodáihoz (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, az iktatóval szembeni iroda; Székelyudvarhely, 1918. December 1. út 9. szám; Székelykeresztúr, Szabadság tér, 55. szám, II. emelet; Gyergyószentmiklós, Szabadság tér 12. szám). Ugyanitt igényelhetők a pályázati űrlapok, illetve letölthetők a megyei tanács honlapjáról: http://hargitamegye.ro/egyhazak.html. Kapcsolattartó személy: Lukács Levente, tel.: 0734-994372, e-mail: lukacslevente@hargitamegye.ro.

A pályázatok leadási határideje 2016. február 25., 12 óra.

Kérem ossza meg ismerőseivel: