További támogatásokat hagyott jóvá Hargita Megye Tanácsa

Gyergyószárhegynek 396 ezer lejt szavaztak meg

Hargita Megye Tanácsa online rendkívüli ülést tartott augusztus 30-án, hétfőn. A rendkívüli ülésen a települések fejlesztésére is további támogatásokat hagyott jóvá a testület a hatszázalékos áfa-visszaosztásból.

Gyergyószárhegynek 396 ezer lejt hagytak jóvá napközi építésre, a községi utak karbantartására, valamint a patakmeder és sáncok takarítására. Salamás 15 ezer lejt igényelt egy kisbusz beszerzésére a diákok szállítására. Csíkcsicsónak 250 ezer lejt hagyott jóvá a testület a községi utak felújítására. Csíkszentmihálynak 145 ezer lejt hagytak jóvá Lóvészen a Csorgó felé vezető út karbantartására. Ugyancsak a község számára további tíz ezer lejt hagytak jóvá a tartalékalapból, amellyel a vacsárcsi tűzkárosult gazdát támogatják. Idén július végén, villámcsapást követően égett le a gazda istállója.

Csíkrákos két községi út felújítására igényelt 240 ezer lejt támogatást. Mint azt Császár Attila polgármester ismertette, a két út keresztezi, a vasútvonalakat, az átkelő megépítését pedig a község kell kivitelezze. A polgármester hozzátette a megyei tanács támogatására a községek számára nagy szükség van a beruházások folytatására, tekintve, hogy számos önkormányzat költségvetésének meghatározó része a működési költségekre elég.

A bélbori 174C jelzésű, valamint a 132-es megyei utak árvízkárok kijavításával bízta meg a testület a megyei tanács fenntartásában működő Hargita Útkezelő Vállalatot.

Az asztalitenisz bajnokok ligája keretében Székelyudvarhely is házigazdája lesz a csoportmérkőzéseknek. A testület 40 ezer lej támogatást hagyott jóvá erre a célra.


Az ülés visszatekinthető Hargita Megye Tanácsa Facebook-oldalán:

https://www.facebook.com/hargitamegye/videos/538355747379201
https://www.facebook.com/hargitamegye/videos/229468772556580

Kérem ossza meg ismerőseivel: