Továbbra is keresik az eltűnt gyergyószentmiklósi testvérpárt

Csütörtökön és pénteken helikopteres kutatás is történt

Az Argeș és Brassó megyei hegyi mentők, valamint a hegyi csendőrség egységei vasárnap óta keresik a két gyergyószentmiklósit, akiknek szombaton veszett nyoma a Fogarasi-havasokban.

Csütörtökön és pénteken helikopteres keresés is történt, sajnos eredménytelenül.

Valentin Retevoi, az Argeș Megye Hegyimentő Közszolgálat keretén belül működő Nucşoara Hegyimentők vezetőjének beszámolója szerint csütörtökön a Moldoveanu-csúcs alatti Rossz Völgy (Vale Rea) felső részét vizsgálták át, mert azt a tájékoztatást kapták, hogy a helikopterből nyomok látszottak, melyek a Vista Kapuja (Portiţa Viștei) felől a teknőben levő kunyhóhoz vezettek, de kiderült, hogy medvenyomok voltak, és a kunyhóban nem volt senki. A hegyen nagyon rossz idő volt, erős széllel és sűrű köddel, a visszatérés pedig veszélyes volt a puha hótakaró miatt, amely bármelyik pillanatban megindulhatott a völgyön lefelé.

valentin

Pénteken Valentin Retevoi és kollégája Ducu Gheorghiescu helikopteres kutató-mentő akcióban vett részt a Repülésügyi Főfelügyelőség mentőhelikopterének segítségével, abban a zónában, ahol eltűnt a két turista (Fereastra Sâmbetei–Vârful Moldoveanu). Nem vettek észre semmit a levegőből, de nagy felbontású fényképeket készítettek, és filmeztek is. Reménykedve valamilyen árulkodó nyomban, jelben, az akció után részletesen elemzik a begyűjtött fotó- és filmanyagot.

Fotók: Valentin Retevoi


Péntek esti információ:

Az Argeș és a Brassó megyei hegyimentő szolgálat is feladta a Fogarasi-havasokban hat napja eltűnt gyergyószentmiklósi testvérpár keresését. A hozzátartozók azonban helikoptert béreltek, és még reménykednek – tudta meg a Maszol.

Kérem ossza meg ismerőseivel: