Továbbra is szolgáltatnia kell az E-Starnak

Bírósági elnöki rendeletet kért Gyergyószentmiklós

A hét elején, a Marosvásárhelyi Ítélőtábla döntését követően az  önkormányzat elnöki rendeletet kérelmezett a Hargita Megyei Törvényszéken annak érdekében, hogy a szolgáltató által péntekre megjelölt határidőn túl még egy ideig kelljen biztosítsa a távhőt a városban, mivel az önkormányzat szemszögéből semmiképpen sem szerencsés a fűtési idény közepén egy ekkora kaliberű hálózat átvétele. Ennek ellenére, mint arról az elmúlt napokban is tájékoztattuk a tisztelt lakosságot, a dokumentációk előkészítése és az előzetes procedúrák elindítása megtörtént – hőközpont létrehozása, versenyvizsgák, előkészítő dokumentációk.

Alapfokon ma döntés született a sürgősségi kereset kapcsán, amely részben helyt ad az önkormányzat kérésének és az E-Start a kötelezi a távhőszolgáltatás folytatására.

A döntés nem jogerős, a közléstől számított 5 napon belül fellebbezhető.

​Eredményeképpen jelen fázisban az átvételnek nem kell megtörténnie.

A fogyasztók szempontjából továbbra sem lesz érezhető változás​ – mind a fűtés-, mind pedig a melegvíz-szolgáltatás megszakítás nélkül folytatódik – egyelőre tovább szolgáltat az E-Star. 

Gyergyószentmiklósi Polgármesteri Hivatal


A Hargita Megyei Törvényszék részben elfogadja a felperes Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város bírósági elnöki rendelet kérését az alperes SC E-Star Centrul de Dezvoltare Regională SRL ellenében, és következésképpen: Kötelezi az alperest, hogy biztosítsa a szolgáltatási tevékenységet a Hargita Megyei Törvényszék napirendjén levő 1298/96/2015-ös számú dosszié ügyének végleges megoldásáig. Visszautasítja a SC E-Star Centrul de Dezvoltare Regională SRL alperes által kiadott B 1185/04.09.2015-ös és B 57/11.01.2016-os számú hivatalos értesítések felfüggesztésének kérelmét. Öt napon belüli fellebbezési joggal, 2016. január 14-ei nyilvános ülésen hozott határozat. A fellebbezés a Hargita Megyei Törvényszéken nyújtható be.


14.01.2016

Ora estimata: 8:30
Complet: C1CAF
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de reclamantul Municipiul Gheorgheni, în contradictoriu cu pârâta SC E-Star Centrul de Dezvoltare Regională SRL, şi în consecinţă: Obligă pârâta să asigure prestarea serviciului până la soluţionarea definitivă a cauzei ce formează obiectul Dosarului nr. 1298/96/2015, pe rolul Tribunalului Harghita. Respinge cererea privind suspendarea Notificărilor nr. B 1185/04.09.2015 şi nr. B 57/11.01.2016, emise de pârâta S.C. E-STAR Centrul de dezvoltare Regională SRL. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Harghita. Pronunţată în şedinţa publică din data de 14.01.2016, orele 14,00. 
Document: Hotarâre  1/2016  14.01.2016

Kérem ossza meg ismerőseivel: