Továbbra sem lesz meleg víz

Sajtóközlemény

1. További 24 óráig érvényben marad a meleg víz szüneteltetése Gyergyószentmiklóson

Érezhető a pozitív változás a rendszerbe befolyó vízmennyiséget illetően Gyergyószentmiklóson. Az előző napokkal ellentétben, mára jelentősen több háztartásban megnövekedett nyomással folyik a víz, viszont a város felső, felszegi felén, még vannak olyan családok, ahol egyáltalán nincs víz. Lévén, hogy a rendszer szabadeséssel, nyomáskiegyenlítéssel van kialakítva, ezért először a város alsó, majd a felső fele jut vízhez.

Annak érdekében, hogy a város felszegi részén is mihamarabb megoldódjon a vezetékes víz problémája, újabb 24 órával hosszabbítottuk meg a meleg víz szüneteltetését a város lakói számára. Továbbra is kérjük, hogy takarékosan használják a vizet a fogyasztók, így hamarabb tud a hiányosság pótlódni, és az egész város vízellátása helyreállni.

Amennyiben marad a jelen felmelegedés, péntektől Gyergyószentmiklós minden háztartásában a megszokott nyomással fog folyni a víz, addig lehetségesek további kimaradások, elakadások egy-egy utcában. Ebben a lakók megértését kérjük.

Újfaluban csökkentett nyomással, kis hozammal már helyenként folyik a víz.

A faluk zökkenőmentes vízellátása remélhetőleg szombatra áll helyre.

2. Fenyőfa begyűjtési akció

A karácsonyi ünnepkör alkalmával használt, majd kidobott fenyőfák az idei évben is külön kerülnek elszállításra. Ezt az előző évhez hasonlóan a Vitalissima cég végzi majd. A begyűjtött fenyőfákat darálás után átadják a fűtőműveknek, így a karácsonyi ékek lakások fűtésére fognak szolgálni.

A begyűjtések ma (január 6., szerda) kezdődtek el. A héten, pénteken gyűjtik be újra az addig kidobott fenyőfákat, az elkövetkező periódusban pedig 2-3 naponta, annak függvényében, hogy mekkora lesz a kidobott fák mennyisége.

A fákat a megszokott módon a szemetes konténerek mellé, külön kell kihelyezni, onnan gyűjtik be majd az ezzel megbízott személyek a tüzelő alapanyagát.

Fórika Krisztina,
külkapcsolati referens

Kérem ossza meg ismerőseivel: