Transylvania Bike Tour

Közlemény


A Transylvania Bike Tour egy 1000 km-es, 7 napos kerékpártúra Erdély számos régióján keresztül. Célja: 

• az erdélyi regionalizmus támogatása,

• az erdélyi autonómia eszméjének népszerűsítése, a föderalizációs törekvések és az erdélyi identitás erősítése,

a szatmárnémeti bíróság május 19-i ítéletének képviselése, mely szerint „az autonómia koncepciója távol áll a revizionizmustól, a sovinizmustól, a nemzetiszocializmustól vagy a szélsőségesség bármilyen formájától, és különböző szinteken Európa számos régiójában alkalmazzák”,

• újabb szimpatizánsok szerzése Erdély autonómiájának, az erdélyi autonomista mozgalmak munkájának támogatása.

A Transylvania Bike Tour magánszemélyek civil kezdeményezése. Nem kötődik semmilyen politikai párthoz vagy szervezethez. Finanszírozása önerőből történik. Az útvonal: Nagyvárad – Szatmárnémeti – Nagybánya – Beszterce – Szászrégen – Gyergyószentmiklós – Csíkszereda – Brassó – Nagyszeben – Gyulafehérvár – Kolozsvár. Kisebb módosítások előfordulhatnak. Az indulás tervezett időpontja szeptember második felében lesz (később pontosítjuk).

A Transylvania Bike Tourhoz bárki, bárhol, bármilyen távon csatlakozhat, azonban hosszabb távok megtételét gyakorlott kerékpárosoknak ajánljuk. A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt, útvonalbiztosítás nincs, a KRESZ szabályainak betartása kötelező. További részletek és információk megtalálhatók a túra hivatalos Facebook oldalán: https://www.facebook.com/transylvaniabiketour.

Találkozunk az úton!

Ferkó Zoltán
+3670-771-9767
ferkozoltan@post.com

Kérem ossza meg ismerőseivel: