Tuba Tóbiás

A Csíki Kamarazenekar és a Georgius Kamarazenekar zenés mesejátéka

A Csíki Kamarazenekar és a Georgius Kamarazenekar október 18-án, kedden 19 órától a gyergyószentmiklósi művelődési ház színháztermében mutatja be a nagysikerű Tuba Tóbiás című koncertjét.

2015 talán legsikeresebb és legkülönlegesebb hangversenye Csíkszeredában minden bizonnyal a Csíki Kamarazenekar–Georgius Kamarazenekar és a Bon Bon Matiné közös produkciója volt. A Gyergyószentmiklóson tartott két teltházas előadás is nagy sikert aratott a gyerekek körében. Tekintettel arra, hogy a zenekar fő célkitűzései közé tartozik egy zenekedvelő, és zeneértő közönség kinevelése, úgy gondoltuk, hogy az idei komolyzenei bérletbe meghívjuk a produkciót.

Balogh Sándor és Lukácsházi Győző Tuba Tóbiás című zenés mesejátéka 2002-ben jött létre és sokak szívét nyerte el rögtön, hiszen a csodálatos zenének, a kedves figuráknak és a kiváló művészeknek köszönhetően egy olyan mese született, amely nemcsak Tuba Tóbi kalandjaival ismerteti meg a közönséget, hanem a szimfonikus zenekar hangszereivel, a klasszikus zene szeretetével is.
A mesés történet címszereplője egy tuba, aki szeretne kitörni az egyhangú „um-pa, um-pa” világából, ezért világgá megy és izgalmas kalandba keveredik. Azóta sokaknak lett családtaggá Tóbi, a megjelent CD már több kiadást is megélt.

Tuba Tóbiás
tuba_tobias

A Csíki Kamarazenekar és a Georgius Kamarazenekar koncertje

Írta: Balogh Sándor – Lukácsházi Győző
Karmester: Balogh Sándor – Budapest

Közreműködnek:
Pici, a Piccolo: Albert Zsuzsanna – próza
Tuba Tóbiás: Veress Albert próza és György Sándor – tuba
Pizzafutár Ló: Balogh Sándor
Mesélő: Lukácsházi Győző – Szeged

Jegyek a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ irodájában válthatók munkanapokon 9 órától 16 óráig. A koncertre érvényesek az Ambrus Éva és a Bálint Ákos komolyzenei bérletek. Jegyek ára: felnőtteknek 15 lej, szakmabelieknek, diákoknak, nyugdíjasoknak és vidékieknek 12 lej, ötfős csoport esetén kedvezményesen 7 lej. Jegyrendelés a 0266/361.992-es illetve a 0787/755.294-es telefonszámon.

Kérem ossza meg ismerőseivel: