Tulipános aláírás-gyűjtési botrány Gyergyóban?

Diáklány gyűjtött aláírásokat Bajkó Lászlónak egy kocsmában?

Tanítási idő alatt Bajkó László RMDSZ-es polgármesterjelölt számára gyűjthetett aláírásokat egy gyergyószentmiklósi kocsmában egy középiskolás lány. Az is furcsa, hogy ezt épp a szövetséghez nagyon közel álló Transindex adta hírül.

Egy neve elhallgatását kérő polgár fordult a kolozsvári hírportálhoz azzal, hogy ő maga kérte számon a kocsmában akciózó diáklánytól, hogy miért nincs iskolában, hiszen ilyenkor még zajlik a tanítás. Erre a fiatal hölgy nem válaszolt semmit, és távozott a lokálból.

Az RMDSZ városi választmánya három potenciális jelentkező közül Bajkót támogatta, hogy az RMDSZ jelöltjeként méretkezzen meg a júniusi polgármester-választáson. A jelölti státuszhoz azonban aláírásokat kell gyűjteni, és Bajkó előbb arról szeretne megbizonyosodni, hogy létezik valós támogatottsága a gyergyóiak körében. De sietett cáfolni, hogy diákokkal gyűjtetne aláírásokat. „Szó sincs arról, hogy a gyergyószentmiklósi RMDSZ középiskolásokkal gyűjtetne aláírást. Teljesen alaptalan ez a vád. A gyergyószentmiklósi RMDSZ tagsága valóban gyűjt aláírásokat a polgármesteri jelöltségem alátámasztására, de ezt önkéntesek és választmányi tagok segítségével teszi, iskolásokat sem én, sem az RMDSZ nem bízott meg ezzel” – mondta Bajkó az őt megkereső újságírónak.

Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető elnöke, választási kampányfőnöke ugyanakkor bevallotta: az RMDSZ beépült a középiskolákba is. Az iskolai diáktanácsok a Magyar Középiskolások Országos Szövetsége (MAKOSZ) révén úgymond képviseltetve vannak az RMDSZ „partnerszervezetében”, a Magyar Ifjúsági Értekezletben (MIÉRT). Annak révén még a Szövetségi Képviselők Tanácsában is helyet kaphatnak a középiskolás diákok. Kovács nem tartja elítélendőnek, hogy egy középiskolás diák érdeklődik a politika iránt, de nyilván, nem kocsmában és nem tanítási idő alatt kell ezt tennie – mondta.

Forrás: itthon.ma
Kérem ossza meg ismerőseivel: